Hoogteprofiel beklimming Oude Kleefsebaan

De Oude Kleefsebaan is de langste beklimming zonder onderbreking rondom Nijmegen. Met een gemiddeld stijgingspercentage van nog geen 3% lijkt hij niet veel voor te stellen, maar de lengte doet veel te enthousiaste fietsers de das om. Hij lijkt elke keer weer langer te zijn dan je dacht.

De beklimming ligt tussen het grensdorp Wyler en het prachtige Berg & Dal. Door het gelijkmatige en milde karakter van de Oude Kleefsebaan gaan veel fietsers net een tantje te snel omhoog. Als het bovenin net ietsje steiler wordt gaat bij veel fietsers het licht uit. Conclusie? Probeer netjes te doseren, dan is er niets aan de hand. De OUde Kleefsebaan is lekkere afwisseling voor de steile Oude Hollweg.

29 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#10 van 11 rondom Nijmegen

#35 van 64 in Midden Nederland

#169 van 254 in Nederland

#832 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Oude Kleefsebaan? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Glen op 18 augustus 2019 om 17:18

Dichter bij een iets serieuzere lange klimervaring zul je in de omgeving Nijmegen niet komen, ze is prachtig! En dan op een goede dag het laatste rechte stuk voor Tivoli proberen te versnellen, en heerlijk stuk gaan...

Frank op 19 oktober 2018 om 20:15

Leuke makkelijke klim ook op oude legnano Bartali van 1967 met beperkt verzet. Alleen laatste stukje iets steiler maar goed te doen

Paul op 16 augustus 2017 om 23:42

Heerlijke klim om vooral vaak te herhalen. Na 10 keer wordt de klim echt leuk als trainingsklim. Begin op het grootste blad en na iedere klim achter een tandje erbij. Onder aan de heuvel op het parkeerstrookje wenden en boven de rotonde volgen. Let op bij zonnige dagen voor de capriolen van parkerende auto's van Tivoli. Verder niet gevaarlijk zolang je geen gekke manoeuvres uithaalt en je op de fietsstrook blijft. Vooral niet proberen aan te klampen bij de echte klimmers. De Oude Kleefsebaan is ondanks zijn matige helling een echte kuitenbijter door zijn lengte.

Simmie op 20 augustus 2016 om 23:23

Zie mijn commentaar op de Vogelsang-Hohldörn... Drukke klim maar loopt lekker, en als je de klim goed indeelt dan ben je bij het bordje van de camping al een aantal medeklimmers kwijt, idd vanaf dat punt echt vol gas naar boven en lekker excellereren! Combineer de Vogelsang met deze en je hebt een veel pittigere en nog mooiere klim te pakken (drietraps rakket), daar ga je geen spijt van krijgen want je laat maar een saai kwart van deze saaie, en in het begin vlakke klim, liggen. Deze wel goed indelen en rustig van start, dan kun je aan het eind je medeklimmers één voor één oprapen. Dat geldt ook voor de Oude Kleefsebaan natuurlijk.

Mark op 26 juli 2015 om 17:46

In het begin toch maar in het wiel blijven van je clubgenoten want je kunt nogal eens wind tegen hebben. Vanaf de parkeerplaats van de Duivelsberg gaat het wat steiler worden en dan is het vol gas naar Tivoli.

Erik op 18 april 2015 om 22:01

Lekker lange klim die mooi gelijkmatig oploopt. Ter hoogte van de minicamping begint het steilere stuk, dus rustig aan beginnen. Oppassen voor dalend autoverkeer, met name auto's die dalende fietsers inhalen. Al een paar keer benauwde momenten beleefd!

Raymond op 10 juni 2014 om 22:42

Deze klim kan je lekker lang doorhalen, nergens moeilijk maar net even iets langer dan andere in de regio. Hij rijdt makkelijker dan de zevenheuvelweg, want je kan je ritme houden.

Don op 02 maart 2014 om 18:42

Dit is een favoriet klimmetje. Lekker lang, met een licht oplopend stijgingspercentage. Precies op het moment dat je tegen je max aanrijdt wordt het nog nèt een stukje steiler. Venijnig dus. Het is ook een doorgaande weg, er is dus veel verkeer. Maak niet te veel onverwachte moves dus.