Hoogteprofiel beklimming Oude Huls

De Oude Huls is een pittige en mooie klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Bovendien rijden er erg weinig auto's. Een heerlijke kuitenbijter dus. De Oude Huls is een prima alternatief voor de drukke Hulsberg of de verrassende Klingeleberg.

De weg van de Oude Huls is smal en je wordt aan beide kanten ingesloten door de vele en dichte begroeiing. Dat geeft de beklimming extra charme. Als de begroeiing aan de rechterkant ophoud, dan begint het steilste stuk. Je raak hier de 11% aan.

Vergeet niet voordat je de de drukke Sint Remigiusstraat bereikt om links te kijken naar een prachtig vergezicht op het Limburgse landschap. Als je op de Sint Remigiusstraat komt sla je rechts af. De klim gaat hier nog ongeveer 150 meter door.

28 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Oude HulsRanglijst

#18 van 190 in Zuid-Limburg

#20 van 254 in Nederland

#588 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Oude Huls? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Mart op 23 september 2018 om 11:16

Gisteren de klim gedaan, weg lag er niet geweldig bij met behoorlijk wat steenslag. Fietsers wordt verzocht af te stappen. Wat Niels zegt: de weg blijft onverwacht lang steil. Daarmee doet de Huls me denken aan de Doodeman. Al is de Doodeman met pieken tot 14-15 procent gemeen steil, de Huls komt niet boven de 11. Maar voor Limburgse begrippen niet misselijk.

Niels op 27 mei 2017 om 14:37

Een echt stevige klim naar boven dit. Net als je denkt dat je het naar boven gaat redden met een degelijk tempo als je tussen die bomen uit komt, begint het toch nog pittiger te worden. Voordeel is wel dat je wel dat de percentages geleidelijk oplopen, dat maakt het voor vele toch altijd wel een stukje "fijner" om omhoog te fietsen.

b op 25 september 2016 om 22:14

lekker pittige klim met weinigg/geen verkeer en super uitzicht als je boven bent

Ties op 13 augustus 2014 om 09:29

Een van 's Limburgs zwaarste beklimmingen. Rechttoe rechtaan, je ziet van verre wat je te wachten staat en dat is niet misselijk.

drpaul op 19 juni 2014 om 20:22

Pittige, maar saaie klim. Weg stijgt regelmatig, vrijwel geen knik in de weg. Wel mooi is om boven linksaf te draaien, de bochtige Sint Remigiusstraat omlaag!

Martin op 14 juli 2013 om 23:43

Zaterdag jl. deze klim voor het eerst sinds tijden weer eens gereden: mooi, pittig, rustige weg want vrijwel geen autoverkeer, is immers geen doorgaande route. Kortom: erg leuk!