Hoogteprofiel beklimming Orsbach

De beklimming naar het Duits dorpje Orsbach ligt net over de grens bij Vijlen ingeklemd tussen Nederland en is een mooie doorsteek richting Simpelveld. In Lemiers de fietsbordjes volgen en achter het kerkje de beek oversteken. Prachtig uitzicht!

19 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#17 van 35 rondom Vaals, Epen & Slenaken

#26 van 190 in Zuid-Limburg

#31 van 254 in Nederland

#611 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Orsbach? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
John op 10 juni 2018 om 16:27

Een lekker pittig klimmetje over redelijk goed asfalt. Maar er liggen meer klimmetjes in dat gebied. Kuhlweg, schneeberg, schlangenberg, vetschauer en rohrberg. Mooi uitzicht overal en je krijgt van 4-15% voor je kiezen en nagenoeg alles autovrij, maar een wegdek zo verschrikkelijk slecht en zelfs gevaarlijk in een afdaling. Jammer want het is een prachtig gebied.

Niels op 18 september 2015 om 20:12

Een lekker pittig klimmetje. Zie je dat steile stuk van 13% niet zitten? Dan kun je altijd nog om de Schneeberg heen fietsen en langs de golfbaan in een slingerweg omhoog (1 kilometer a 6%) fietsen met een mooi uitzicht over het gigantisch ziekenhuis van Aachen of bij Seffent de nog iets steilere Rohrberg nemen. Let wel: Zodra u de fietsroute-borden in Orsbach zelf terug richting Simpelveld/Bocholtz volgt, staat u zo'n kleine 500 meter a 1 kilometer aan wegdek te wachten dat zelfs voor Belgische standaarden waardeloos te noemen is.

Adelaar van de Vogezen op 03 augustus 2015 om 20:19

Deze klim kun je mooi meepakken als je de Vaalserberg afkomt en een doorsteek wilt maken richting Simpelveld en Eys. Een mooie aanloop naar deze klim vanaf de Vaalserberg is als je Vaals komt inrijden meteen door het centrum van Vaals af te dalen, via de Viergrenzenweg tot op de Rijksweg. Ga hier rechts richting Duitsland en meteen op de grens naar links over de Grensstraat. Deze weg loopt precies op de grens van Nederland en Duitsland. Even tussen de paaltjes door, en dan linksaf de Senserbachweg op. Je wordt nu verwend met een heerlijk stuk glad asfalt van een kilometertje of drie dat een beetje bergaf gaat. Vervolgens krijg je een flauw bocht naar links en 100 meter verderop naar rechts waar ook meteen de klim begint. Het uitzicht is geweldig. Om richting Simpelveld/Eys te gaan, op de T-splitsing naar links. Daarna bij de volgende splitsing rechts aanhouden om vervolgens weer links aan te houden.

Ties op 02 augustus 2015 om 18:01

Vandaag voor de eerste keer beklommen, maar een hele mooie klim! Vergeet na het steilste gedeelte niet over je schouder te kijken want het uitzicht is geweldig.

Patrick op 15 december 2014 om 08:49

Mooi dat dit klimmetje erbij staat. Erg mooi uitzicht, goede verbinding tussen regio Simpelveld en Vaals (beide richtingen!) en een goede rustplaats bovenaan aan het rand van het dorp voor lekkere wafels o.i.d : http://www.cafebellevue-aachen.de/cafe.html