Hoogteprofiel beklimming Nouveau Monde

Vanuit Theux vertrekt een verrassend mooie, maar totaal onbekende beklimming die parallel loopt aan de Mont Theux. In tegenstelling tot die laatste is de Nouveau Monde een mooie en stille beklimming, die bovendien een flink pittig einde heeft. Absoluut een beklimming die ooit gedaan moet hebben. Je moet wel even de route kennen, maar als je die eenmaal kent kom je zeker terug.

De Nouveau Monde start net iets buiten Theux op de weg richting Pepinster. Nadat je over het spoor ben gegaan moet je links aanhouden. Na het gesloten stationnetje sla je linkaf en daarna direct rechts (over de de brug) en direct weer links. Tussen de huizen door klim je omhoog. Links aanhouden richting Rondehaie. In de verte zie je de rust  van het glooiende grashellingen waar je straks doorfietst.

In een prachtige vallei klimt de weg rustig door. Wie niet geroerd wordt door het prachtige landschap is van staal, of heeft alleen oog voor de overwinning op de top. Ondertussen loopt de weg steeds verder op. Bij het gehucht Rondehaie begint het pas echt goed. De smalle weg slingert omhoog en piekt zo nu en dan percentages van boven de 15% aan. Aan de rechterkant van de weg ontvouwt zich een geweldig uitzicht op de omgeving. Doe jezelf een plezier en stop op de top om even om te kijken.

23 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#28 van 52 rondom Spa & Stavelot

#57 van 121 in Ardennen

#65 van 293 in België

#432 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Nouveau Monde? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Alain op 14 oktober 2018 om 21:14

Het begin van de klim is heel erg mooi en de omgeving is overal prachtig. Een stop aan de top om een foto te maken en genieten van de uitzicht is zeker een goede tip. Tot aan Rondehaie is het genieten. Alleen voor mij is de laatste stuk veel te steil en het wegdek is veel te slecht.

B op 31 mei 2018 om 19:34

Mooie en rustige klim, vanaf rondehaie wordt het echt steil en bochtig (en slechter wegdek). Op strava terug te vinden als juslenville- sommet tancremont. Is maar door 220 man opgefietst, zo onbekend is deze klim.