Hoogteprofiel beklimming Nieuwe Holleweg

De Nieuwe Holleweg bij Nijmegen is net even ietsje makkelijker dan de Oude Holleweg, maar veel scheelt het niet. Waar de Oude Holleweg kiest voor een dicht bos, gaat de Nieuwe Holleweg meer door open terrein. De klinkerweg sluit in het laatste gedeelte bovendien aan op de Van Randwijckweg, waardoor de Nieuwe Holleweg een stuk drukker is.

De twee beklimmingen delen het eerste gedeelte van de beklimming die start in Beek. Op het pleintje tegenover hotel 't Spijker start de Nieuwe Holleweg. Als rechts de Oude Hollweg de klinkerweg verlaat wordt het ietsje moeilijker. Het steilste gedeelte loopt langs een open veld. Even later sluiten andere wegen aan en wordt de weg groter en drukker.

25 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 11 rondom Nijmegen

#2 van 64 in Midden Nederland

#16 van 254 in Nederland

#571 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Nieuwe Holleweg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Alexander op 28 maart 2019 om 20:42

De variant Van der Veurweg / Bosweg: in de bocht naar rechts bevindt zich het steilste stukje asfalt van Midden Nederland.

Tom op 01 juni 2015 om 22:44

Leuke en onbekende variant op de Nieuwe Holleweg is hem te fietsen via de Van der Veurweg / Bosweg. Misschien nog wel net iets zwaarder. Aan het begin meteen linksaf (ziet er al meteen te steil uit) en dan kom je uiteindelijk weer op de klinkers van de Nieuwe Holleweg uit.

Miquel op 26 februari 2015 om 14:43

Ik vond deze klim net iets makkelijker dan de Oude Holleweg. De nieuwe Holleweg is voor mij de max waar ik met mijn stadsfiets met 4 versnellingen omhoog kon fietsen. Pas wel op op het laatste stuk want er rijden hier veel auto s met behoorlijke snelheid en een fietspad is er niet.

Raymond op 24 oktober 2013 om 17:48

Net zo zwaar als de Oude Holleweg, zeker het laatste stuk. Alleen jammer dat je het laatste deel over een drukke weg rijd.