Hoogteprofiel beklimming Nid d'Aguesses

De Nid d'Aguesses is een absolute bom in het noorden van de Ardennen. Met ruim 200 klimpunten en een moordend steil stuk speelt de Nid onomstreden mee met de grote jongens. Jammer dat bijna niemand deze verscholen en eenzame beklimming kent!

De beklimming start bij het station van Pepinster. Pak voor het station de weg rechts die met viaduct over het spoor krult. In de eerste bochten is de beklimming nog prima te doen, binnen de kortste keren volstaat alleen nog harken om boven te komen. Bij de eerste bocht naar links tussen de huizen van de buitenwijk van Pepinster laat de Nid d'Aguesses voor het eerst haar tanden zien. Gelukkig krijg je daarna weer even de ruimte om op adem te komen, maar zodra je de laatste huizen voorbij rijdt is het zover. Wie een mooi uitzicht kan waarderen kijkt hier nog even om. 

Wanneer je de niemandsland inrijdt stijgen de percentages naar adembenemende percentages. Pas na 400 meter gaan de percentages weer uit het rood. De laatste 500 meter naar de top zijn milder, maar zullen niet minder pijn doen. Je zult hier niet de eerste of laatste zijn die zich afvraagt waarom fietsen nou zo leuk was. Aangekomen in het gehucht Haras kun je de Chemin du Haras nemen als afdaling richting Verviers.

19 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#11 van 52 rondom Spa & Stavelot

#18 van 121 in Ardennen

#18 van 293 in België

#361 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Nid d'Aguesses? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Remco van der Weijde op 07 mei 2017 om 08:29

Gisteren deze klim gereden, maar na het dorpje is het asfalt ver te zoeken en dit eigenlijk niet te doen met een racefiets. Op een gegeven moment is het echt alleen lossen stenen en aarde dus neem je MTB maar mee. Gisteren was de eerste en laatste keer, maar zeker een bom van een klim zeg.

Rob H op 22 augustus 2016 om 13:59

Mooie klim met een zeer slechte laatste kilometer eigenlijk niet met de racefiets te doen

Steven Visser op 12 augustus 2016 om 22:17

Vandaag deze klim gedaan, maar wat was het wegdek de laatste kilometer slecht. Eerder gaten met asfalt dan andersom. Waarschijnlijk een erg mooie klim voor de mountainbike.

Wim Prust op 11 mei 2014 om 14:15

Ik was er in 2011. Het wegdek was het laatste deel slecht en ik heb helemaal geen verkeer gezien.