Hoogteprofiel beklimming Côte de Niaster

De Côte de Niaster ligt tussen de wonderschone Chambralles en Côte de Kin. Hoewel de Niaster misschien net iets makkelijker is, doet ze qua schoonheid zeker niet onder haar bij haar buurbeklimmingen. Sterker nog, deze beklimming kronkelt zo mooi naar boven dat veel wielrenners direct verliefd worden. Aywaille lijkt er haar handelsmerk van te hebben gemaakt, misschien wel de mooiste beklimmingen van de Ardennen.

De beklimming start iets ten zuiden van Aywaille. Volg de weg richting Bastogne, net na de Citroën garage is aan de linkerkant van de weg de afslag richting Niaster. Hier begint de beklimming. Twee kilometer lang slingerd de weg omhoog met een gemiddeld percentage van 8%. Door het bochtige parcours is het stijgingspercentage altijd weer anders, voor veel fietsers moeilijk te verteren.

Keer op keer blijven wielrenners zich verbazen over de hoeveelheid bochten. Het blijft maar doorgaan. Eerst is een dalletje tussen de bomen tot uiteindelijk de glooiende grashellingen. Deze beklimming verdient met recht 5 sterren.

27 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#13 van 21 rondom Aywaille & Durbuy

#88 van 121 in Ardennen

#102 van 293 in België

#475 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Niaster? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jeroen op 02 februari 2019 om 21:37

Ik had mijn auto bij de Lidl geparkeerd en ik dacht op dit klimmetje wel even op te warmen. Best stevig klimmetje hoor, ik was boven meer dan opgewarmd. Lekker rustige klim, weinig verkeer.

Ties op 08 augustus 2016 om 07:13

De eerste 2km behoren tot de mooiste van de Ardennen! Zou zonde zijn als je hier omhoog knalt en er niks van mee krijgt.

Ralf op 04 mei 2015 om 20:27

Gisteren deze klim mogen ervaren, wow , je voelt je toch even een klimmer uit de TDF. Mooie bochten , uitzicht op klimmers onderaan de berg en met een mooie cadans eindelijk boven komen....denk je ...want hij loopt nog even als vals plat door zodat de bovenbenen eventjes gloeien. Mooi !!

Arjen Veenstra op 01 februari 2015 om 16:05

Prachtige klim, mooi tussen de weilanden!

Sylvie op 16 december 2014 om 18:32

Ik vind de rode aarde daar bijzonder prachtig. Dat schijnt alleen maar in de tropen voor te komen. En het uitzicht op het dal van de Ambleve. Groet van een 46jarige vrouw uit Maastricht