Hoogteprofiel beklimming Rampes de Freissinieres

De Embrunman is een beroemde en zware triatlon vanuit het stadje Embrun. Deze wedstrijd voert over de Col de Vars en de Izoard, maar het verschil wordt tijdens het fiets onderdeel op een onbekende beklimming gemaakt. Namelijk op de Rampes de Freissinieres, als je bedenkt dat deze klim maar twee kilometer is, dan begrijp je dat deze twee kilometer kei en kei hard zijn. Een kilometer goed over de 10 % met stukken tegen de 20% aan. Als je zin hebt in een kort en hard gevecht, zet dan deze 'mur' op je routelijst. Deze klim past prima in het rondje 'Izoard'. Een echte aanrader.

Je kunt na deze klim meteen afdalen richting La Roche du Rame (mooie afdaling en ook als klim de moeite waard), of doorklimmen richting de gehuchtjes van Freissinieres (mooi) tot waar het asfalt ophoudt of naar het gehuchtje Ponteil. Tochten waar je alleen locals tegen zult komen. Fantastisch mooi klimmen en zonde om links te laten liggen als je in de buurt bent.

33 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Rampes de FreissinieresRanglijst

#18 van 23 rondom Briançon

#140 van 155 in Franse Alpen

#283 van 346 in Frankrijk

#332 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Rampes de Freissinieres ? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Marco op 11 augustus 2018 om 06:24

Mooie en zeker erg steile klim. Deze heb ik 3x gedaan in verschillende rondjes naar de echte bergen zoals de isoard col du Vars of risool. Afdalen van deze mur kan ook maar door de steilheid pal je erg veel snelheid op. Schijfremmen zijn dan weg fijn.

Christophe op 26 juni 2018 om 21:48

Een lekkere, pittige uitdaging; zo kan deze het best omschreven worden. De beklimming is opgenomen in de (uitgepijlde) route Boucle de L'Izoard en was voor ons de eerste uitdaging na te zijn gestart in Briançon voor onze rondrit. Het begin van de klim is nog eenvoudig, aangezien je in dalende lijn aan komt rijden en dus flink wat snelheid kan maken. Geniet er van, want al snel verandert het in 1,5 km stampen met het verstand op nul. Het is één rechte lijn en dat maakt dat er vrijwel geen mogelijkheid is om bij te komen. Op het moment dat de weg naar rechts draait zit het er op en is het rustig doortrappen tot de top, waar een mooi uitzicht is over de vallei. Vertoont inderdaad gelijkenis met de Redoute, al vond ik die iets zwaarder dan deze Rampes de Freissinieres.

Rob - Spijkenisse op 18 augustus 2014 om 20:32

Dit is zeldzaam in de Alpen. Geweldig steil en het duurt "maar" twee kilometer. Maar dan heb je ook wat! Dit deed me denken aan La Redoute, Chambralles of Stockeu in België. Als je wat later in de middag gaat, rijd je in de schaduw van de bomen op de rechterhelling. Daarna de mooie Ponteil nog gedaan, maar dat is rustiger. Afdaling via Champchella is geweldig. Mooie haarspelden en geweldig uitzicht richting Guillestre.

Steven op 19 mei 2014 om 14:02

Een paar jaar geleden deze klim gefietst. Ik had in mijn hoofd om halverwege deze muur aan te vallen, en mijn 'vrienden' pijn te doen. Eenmaal in de klim aangevallen zakte de moed in mijn schoenen. Wat een muur. Een fantastische klim dat zeker, maar wel keihard, en stiekem best heel lang heel steil...