Hoogteprofiel beklimming Mont Ventoux vanuit Sault

De beklimming van de Mont Ventoux vanuit Sault is 23.8 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.9% een hoogteverschil van 1176 meter. De klim ligt in de sector Carpentras in de Provence, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 9.2% scoort deze beklimming 916 klimpunten.

27 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Mont Ventoux vanuit Sault


Ranglijst

#3 van 16 rondom Carpentras

#3 van 16 in Provence

#74 van 346 in Frankrijk

#102 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Mont Ventoux vanuit Sault? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ruud op 30 januari 2020 om 11:58

Wij stonden op de camping van Mont Serein. Dit ligt op 1400 meter aan de Malaucenezijde van de Ventoux. Afdalen naar Malaucene, met de klok mee rond de berg rijden naar Sault en dan naar de top. Prachtig gebied met schilderachtige plaatsjes. De klim vanuit Sault is lang en tot aan Chalet Reynard goed te doen. De stijging is regelmatig en de laatste paar kilometer voor het Chalet vals plat tot vlak. Die laatste paar kilometers is even afzien. Het grote voordeel in mijn beleving is het regelmatige stijgingspercentage. De juiste cadans zoeken en een gelijkgestemd maatje is ook wel fijn. Mooi hoor, daar.

Eric op 23 augustus 2019 om 14:34

Op 13 augustus 2019 heb ik vanuit Sault de Mont Vertoux beklommen. Het eerste stuk ging makkelijk, na dat ik de bissen uit kwam stond er een behoorlijke wind (tegen uiteraard) wat de rit zwaarder maakte. In het dal was de temperatuur aangenaam, op de berg rond de 14 graden. Extra kleding mee de berg op kan ik dus aanraden. De berg en het uitzicht is prachtig, deze rit is de moeite waard!

Patrick Schreur op 17 juni 2019 om 21:07

Afgelopen donderdag 13 juni de beklimming vanuit Sault gedaan in het kader van de Equipe Mont Ventoux. Deze beklimming is goed te doen en ik vond hem erg mooi. Nadat je uit de bossen komt is het genieten van het uitzicht. Het was erg warm die dag, dus dat maakte hem voor de jongere die ik als Buddy begeleide wel zwaar, maar hij heeft zonde hulp de beklimming voltooid. Een super gave ervaring welke hij mee kan nemen in de rest van zijn leven.

jan hovens op 09 december 2018 om 18:33

beste mensen. ik ben zo even jullie reacties aan het lezen nu het volgende. ik ben iemand met een verstandelijke beperking en ik woon op amarant in tilburg. amarant gaat altijd met een ploeg de berg op na een half jaar te hebben getraind. ik ben uitgekozen om mee te gaan doen ik heb mijn eerste twee spin lessen al gehad en nog een half jaar voor de boeg om te oefenen ik spin tot aan eind februarie en ga dan daarna met de fiets aan de slag en uiteindelijk in juni in het weekend naar zuid frankrijk vertrekken. an gaan we de maandag en dinsdag oefenen in een ander gebergte en dan woensdag een rustdag en dan donderdag de klim. je kunt de groep van amarant volgen via de facebook pagina team mont ventoux en dan die van amarant groep aan te klikken. ik laat nog een bericht achter als ik hem in juni heb gereden. groeten jan hovens

Hayes op 25 juli 2018 om 16:14

Als niet-klimmer gekozen om de beklimming vanuit Sault te doen. Eerst Gorges de la Nesque gefietst (aanrader!) om dan vanuit Sault de Ventoux aan te vatten. Wat een prachtige beklimming. Heel goed te doen voor wie niet echt een klimmerstype is. Vanaf Chalet Reynard begint het echte werk. Vooral die laatste twee kilometer doen pijn... Wil je echt genieten onderweg, kies dan deze beklimming. Ook de afdaling is heerlijk, goed asfalt en brede wegen.

Glenn & Sean op 06 juli 2018 om 18:37

Vandaag voor de eerste keer een echte col gedaan. Met mijn zoon van 9 jaar en met als kleinste versnelling 36*28 was het met de tegenwind de laatste 3 km een hel. Windstoten tot boven de 80km/u... Eén iemand werd zelfs gewoon omver geblazen met een mooie hoofdwonde tot gevolg. Later deze week doe ik het nog eens. met een gemiddelde hartslag van 148 niet echt diep moeten gaan, maar het verzet was echt te groot.

Ferry op 02 juli 2018 om 11:05

Op 28-6-18 deze klim gemaakt. Hadden hele nacht doorgereden vanuit Nederland en de spullen bij het appartement achtergelaten. Eigenlijk te weinig gegeten/geslapen maar toch naar een plaatsje paar km voor Sault gereden. Auto geparkeerd en om 9.50 uur gaan fietsen. 2 bidons en de nodige belletjes mee. Het was zonnig in het dal (voorspelling was 27 graden in dal) maar de top was niet zichtbaar. De klim tot aan Chalet Reynard is mooi maar niet echt zwaar. Toch rustig gefietst om van Chalet Reynard zo fit mogelijk naar boven te klimmen. Top bleef onzichtbaar, ook vanaf Chalet Reynard wat een bijzondere ervaring is. Er was wel wind maar niet extreem. Op de top voelde het door deze wind toch wel fris aan. Armstukken en windjack aan en afdalen naar Sault. Mooie rustige afdeling vanaf Chalet Reynard. Tot Chalet Reynard koude benen, blij met armstukken en windjack waardoor ik het verder niet koud heb gehad. Mooi klim om mee te beginnen en te acclimatiseren.

Paul Smeenk op 08 september 2017 om 09:04

Vorige week vrijdag 1 september 2017 voor Grootverzettegenkanker.nl de berg opgefietst met 300 anderen. Een mooie en voor velen emotionele ervaring. Na de regen en mist van de vorige dag - heftig voor de 200 lopers - en de storm van de dag erna hadden wij een topdag. Sommigen fietsten zelfs tot 3 x de berg op voor het goede doel.

Loosveld Danny op 30 juli 2017 om 13:42

Beste, Heb verleden week de Mont Ventoux opgereden via Sault. Prachtige rit, het echte werk begint vanaf Chalet Renaerd, door de mistralwind was het een helse onderneming. Heb er wel een goed gevoel aan over gehouden. Grz...

declerck daniel op 16 juni 2017 om 10:30

Zeer mooie klim tot Chalet Reynard . Dan pas begint het voor de laatste 6.6 km ,maar ook dit mag geen probleem vormen als je een goeie voorbereiding hebt .Nooit naar boven fietsen om een goeie tijd te hebben maar genieten van het uitzicht en dat is prachtig . Voldoende drinken en zorgen dat je droge kleren mee hebt voor de afdaling . Heb die reeds 8 maal op gereden .

Danny op 13 maart 2017 om 13:23

ik reed hem in 2016 in 2u08 min , dus vrij traag, maar met een icetrike adventure met pedaalondersteuning, wat ook nodig is, gezien het zware gewicht van deze trike ! Mijn leeftijd nu is 59, heb een prothese van de schouder en de heup links alsook heb ik reeds 20 j de ziekte van Parkinson ..dit jaar , 2017 dus , gaan wij ,met Parkinsonpatiënten en fietsende begeleiders op 6 juli nog eens bedwingen....

Rudy op 21 juni 2016 om 12:30

Best mooie rit vanaf chalet reynard was het wel op kleinste versnelling (ik weeg 100 kg) Het verzicht is prachtig, bij regen moet je deze berg best niet doen. De afdaling is niet moeilijk en een leuke ervaring Ik wil er best nog wel eens naartoe ,wanneer het kan Overigens prachtige fietsstreek als voorbereiding

Arjan op 29 juni 2015 om 13:38

Als je de Ventoux gaat beklimmen of in de buurt gaat fietsen: Ik ben oa van St Didier via Sault de Ventoux op gefietst, maar vooral het eerste gedeelte (gorges-de-la-nesque) is supermooi en lekker rustig! Echt een aanrader!

Marco hooymans op 01 juni 2015 om 16:46

Heb deze samen met mijn zoontje van 5 jaar oud, die in de aanhangfiets zat, gedaan, dan wordt het , met 45 kilo extra en zelf een gewicht van 105 kilo, extra zwaar, was een super beklimming en is normaal gesproken de lichtste beklimming van de mont ventoux, vanuit bedoin en malaucene heb ik de beklimming ook gedaan, allebei zwaar. Maar ook mooi om te doen.

Ronald Weistra op 10 mei 2015 om 17:34

De Mont Ventoux vanuit Sault is een goede voorbereiding voor het echte werk (dwz vanuit Bedoin). Het is zeker een mooiere rit met, zoals anderen al opmerkte, mooie vergezichten. Ze hebben een groot deel van de weg opnieuw geasfalteerd, dus de kwaliteit van het wegdek is prima. Het kan er druk zijn, maar deze kant is over het algemeen rustiger dan vanuit Bedoin.

Richard Noorlander op 17 november 2014 om 22:16

De klim vanuit Bedoin is de echte. Deze is vooral mooi. Eerst de geur van lavendel als je in Sault vertrekt. Mooie vergezichten. Ook tijdens de klim nog regelmatig vergezichten. Bij de klim vanuit Bedoin zie je af en zie je bomen. Deze is leuker om te doen.Nooit echt zwaar tot aan Chalet Reynard. Daarna afzien de laatste 6 km. Alleen begin je er veel fitter aan.

pieter op 28 oktober 2014 om 10:34

Na enkele ritten in Limburg kwam deze volgende uitdaging min of meer toeval op mijn pad. Vier traingingsritten vooraf gefietst met de Col de Suzette, Col de la Chaine, Col de Fontaube en Col d'ey (ook in deze volgorde). Zondag 21 sept. werd de dag (goed weer) om de Mont Ventoux te beklimmen. Met een korte stop bij Chalet Reynard kwamen wij (samen met mijn fietsmaatje) in 1:58:34 uur boven. Een onbeschrijvelijk en emotioneel gevoel gaf de beklimming mij. De klim trainingsdagen in de omgeving zijn voor mij echt een 'must' gebleken. De uitrusting (vooraf gemonteerd) van de fiets: trippel voor 30-40-50 en achter 12-28. In Nederland vooraf de nodige fietskilometers afgelegd.

Huub Maas op 15 september 2014 om 22:03

Misschien niet de moeilijkste klim van Frankrijk maar wel een die zeker de moeite waard is. Mooie lichtval over de velden aan het begin van de route als de zon op komt. Het bos is ook prachtig maar 's ochtends koel in september. De weg is compleet nieuw geasfalteerd van Sault tot boven aan Chalet Reynard! Met de laatste 6 km (vanaf Chalet Reynard) tot aan de top is niet te spotten (helling zo'n 10%).

Rob - Spijkenisse op 30 augustus 2014 om 14:05

Deze variant is echt een makkie vergeleken met Bedoin en Malaucene. Vooral de 6 kilometers voor Chalet Reynard zijn kinderlijk eenvoudig. Een beetje fietser trapt daar met gemak >20 km/uur weg. Deze klim heeft niets te maken met de twee andere serieuze beklimmingen. Het laatste stuk van 6 kilometer naar de top maakt deze klim uiteindelijk wel goed, maar daar begin je dan ook fris aan.

Matty op 20 augustus 2014 om 17:08

Een mooie route is om ook eerst de gorges-de-la-nesque te doen en daarna vanaf Sault deze beklimming.

Rogier op 16 juli 2014 om 18:38

@Iedereen: oeps achter de schermen stond iets niet goed. Maar het is aangepast, want het is inderdaad, natuurlijk, dezelfde klim!

Joop op 20 juni 2014 om 21:29

Had vooraf dezelfde vraag. Beide beklimmingen zijn vanaf Chateau Reynard identiek. De weergegeven profielen kloppen ongeveer, maar zijn beide, afwijkende, gemiddelden van de beklimming. Vooral in bochten kan het percentage even toenemen, vandaar die 13% die hier wel en bij het profiel vanaf Bedoin niet vermeld is. Maar ja, als je eenmaal zover bent dan heb je, volgens mijn Strava, ook al steilere (mini)stukken achter de rug. Profiel Bedoin lijkt me gemiddeld het dichtst bij de realiteit liggen.

Stéphane op 18 juni 2014 om 17:30

Sorry, ik was mis....

Stéphane op 18 juni 2014 om 14:47

De laatste 6 km zijn gemeen aan de beklimming vanuit Malaucène en niet Bedoin.

Rob Romgens op 15 juni 2014 om 20:05

Mij viel hetzelfde op als Jan. De slot kilometers van de twee profielen kloppen niet! Mont Ventoux VS. Mont Ventoux vanuit Sault

Jan op 01 juni 2014 om 20:11

Ik zit naar de verschillende beklimmingen te kijken van de mont Ventoux Vanuit Sault en Bedoin, De laatste 6 km zijn hetzelfde alleen is het profiel van Sault zwaarder dan die van Bedoin Beetje vreemd,

Fred(erico) de Groot op 01 augustus 2013 om 11:08

Juli 2013 mooi wegdek, eerste gedeelte te doen, vanaf chalet Richard serieus klimmen. Veel verkeer, finish niet te bereiken door de grote hoeveelheid auto's, dus eerder afgeklokt. Afdalen oppassen, veel rijders komen zig zag omhoog. Ik had de 30 achter op het laatste stuk nodig. Kunst van deze klim is nooit in je rode gebied te komen. Succes