Hoogteprofiel beklimming Mont Theux

De profs in Luik-Bastenaken-Luik maken tussen Spa en Remouchamps nog een korte omweg via Theux om een extra beklimming te bedwingen voor de Redoute. Doordat de Mont Theux over een drukke doorgaande weg ligt is hij voor de recreanten wat minder aanlokkelijk om ook te doen.

De route van de beklimming loopt geheel over de N62. De start ligt direct op de rotonde bij Theux. Pak de afslaf richting Sprimont. De route van de beklimming loopt geheel over de N62. De start ligt direct op de rotonde bij Theux. Pak de afslaf richting Sprimont.

De weg kruist hier recht door het prachtige landschap. Door de milde stijgingspercentages hebben je alle tijd om te genieten van het prachtige landschap. Zodra je het gehucht Mont Theux bent uitgereden begint het echte werk. 600 meter lang gaat het hier rond de 14% omhoog. Ook hier is de weg weer kaarsrecht. Op een dag met slechte benen zak je hier volledig door het ijs. Maar de redding is nabij, het wordt weer snel makkelijk.

28 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#17 van 52 rondom Spa & Stavelot

#29 van 121 in Ardennen

#32 van 293 in België

#383 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Mont Theux? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Kees op 07 september 2018 om 19:01

Vandaag in de regen deze helling afgereden. Inderdaad een heel gevaarlijke jongen. Mede door het matige wegdek. Ben op een gegeven moment maar midden op de weg gaan rijden met fel knipperend achterlicht. De auto die achter me bleef rijden gaf me een iets veiliger gevoel.

Franck op 26 oktober 2015 om 11:10

Gerbeen heeft gelijk, die klim is levensgevaarlijk voor fietsers vanwege het veel te drukke verkeer. Ik deed die klim een paar weken geleden en de wagens reden zo snel en zo dicht bij mij dat ik voor mijn leven vreesde. Langs het steilste deel van de klim ligt een gootje. Het was vol stenen en bladderen maar ik moest in dit gootje rijden om niet verpletterd te worden…

Gerben op 27 juli 2014 om 09:09

Niet doen! Veel te gevaarlijk