Hoogteprofiel beklimming Mont-le-Soie

De Mont-le-Soie start net als de Côte de Wanne vanuit Grand-Halleux, maar klimt iets zuidelijker naar een enorme manege op een plateau. De beklimming kenmerkt zich vooral door het ontbreken van echte bochten en een slaperig gevoel, maar moet absoluut niet onderschat worden. Ruim 4 kilometer komen de percentages nergens onder de 5%, een ideale beklimming om jezelf  (of je fietsvrienden) echt goed leeg te rijden.

Pak in Grand-Halleux de weg richting Vielsalm en pak nog in het dorp in de flauwe bicht de afslag links richting Mont-le-Soie. De komende kilometer klim je onder gemiddeld 7% door een mooie open heuvellandschap. Richting het bos wordt het nog een tandje moeilijker. Daarna wordt het makkelijker maar klimt het in rechte lijn redelijk eentonig door naar boven. Hier kun je jezelf volledig leegfietsen. 

Het lijkt eindeloos te duren voordat je de top bereikt. Een groot open veld aan de rechterkant verraadt dat je er bijna bent. De top ligt bij de manege.

30 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#18 van 52 rondom Spa & Stavelot

#32 van 121 in Ardennen

#36 van 293 in België

#389 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Mont-le-Soie? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Nondedju op 28 april 2019 om 14:53

In de afdaling flink op mijn ballen gekletst ! Sindsdien gaat het niet goed met mij

Sybe op 18 mei 2018 om 10:13

Voor de liefhebbers van wat langere lopende klimmen zeker een aanrader. Tijdens een rondje goed te combineren met de Côte de Werhai. Bij de manege lijkt het dat je er bent, maar het is hier nog even doorfietsen, als de weg rechts het bos indraait zit er nog een laatste knikje.

Jan op 29 september 2017 om 20:27

Prima klim. Echt saai is het ook niet, je rijdt toch door het bos met wat bochtjes. Weg is bovendien prima en er is weinig verkeer.

Rienk op 20 september 2016 om 13:10

Leuke klim, lekkere loper. Jammer dat ze recent het asfalt hebben overstrooit met grind, wat zeker in de afdaling goed opletten is.