Hoogteprofiel beklimming Mont de l'Enclus

Aan de achterkant van de Kluisberg ligt de Mont de l'Enclus. Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze net aan de Waalse zijde, maar net als de naastgelegen Knokteberg moet je deze beklimming zeker doen als je in de buurt bent. De Mont de l'Enclus is verrassend mooie beklimming die op twee stukken de benen flink kan laten tintelen.

De start van de beklimming ligt op de doorgaande weg tussen de Waalse dorpjes Orroir en Amougies. Wie de Kluisberg afdaalt aan de achterkant zal deze dorpjes altijd tegenkomen. Pak de afslag richting Mont de l'Enclus. Je ziet de heuvel al duidelijk liggen. Het begin van de beklimming is makkelijk, maar het wordt al snel een stuk steiler. De weg slingert langs de berg omhoog en trakteert de berijder soms op een prachtig uitzicht.

Tussen de huizen wordt het een stuk makkelijker. Het laatste gedeelte van de beklimming is het moeilijkst. Sla bovenaan bij het terras rechtsaf richting de de toren. Het bosweggetje slingert soms ingegraven tussen het landschap omhoog. Na wat huizen passer je een verkeersbord voor een doodlopende weg. Hier wordt de weg steiler en steiler en raakt op sommige stukken ruim 15% aan.

24 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Mont de l'Enclus


Ranglijst

#4 van 72 rondom Oudenaarde & Geraardsbergen

#4 van 72 in Vlaamse Ardennen

#112 van 293 in België

#490 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Mont de l'Enclus? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Tom op 14 april 2019 om 08:25

Onlangs de blauwe lus van de RVV gefietst. Mooie lus in een prachtige streek. De hele omgeving ademt wielrennen. Oude kwaremont, Paterberg, koppenberg, Mariaborrestraat, stationsberg, Taaienberg, Kruisberg en Kluisberg op het menu. Ik heb wel wat bedenkingen over de puntenquotering die deze heuvels op de site hier krijgen. De koppenberg bijvoorbeeld met steil stuk van 22%, constant op kasseien waar geen uitwijkmogelijkheden zijn naar paadjes aan de kant ... Ik ken geen helling in de Vlaamse Ardennen die lastiger is. De mont de l'enclus (zelfs met de uitloper) vergelijken met de koppenberg ... Snelheid maken op kasseien of asfalt is sowieso al anders. Ook het mythische karakter van de koppenberg maakt het voor mij toch helling nr 1 in de streek!