Hoogteprofiel beklimming Mont Dauphin

Heb je zin om helemaal dood te gaan, op z'n Belgisch? Doe dan deze klim. Amper 2 kilometer lang. Maar wat een beest. Je draait tussen een paar huizen richting het fort van Mont Dauphin, deze weg is steil en smal. Dit om het vijanden lastig te maken om naar de burcht te klimmen. Wisten die ridders van vroeger veel dat deze weg het wielrenners ook behoorlijk lastig maakt. De eerste paar meters zijn steil. Maar wacht maar tot je bij de eerste bocht bent. Hier ben ik ooit wel eens omgevallen toen mijn ketting niet snel genoeg terug wilde naar het kleine blad... Vreselijk steil. je lijkt even stil te staan.

Daarna vlakt alles af. Maar rustig wordt het nooit. Even wat minder steil om daarna weer goed boven de 10 % erin te klappen. Eenmaal vlakbij de burcht lijkt het hele verhaal over te zijn. Maar wacht nog even. Je rijdt door de zeer mooie kasteelpoorten heen. En dan zie je een muur voor je die in de gemiddelde Vlaamse klassieker niet zou misstaan als sluitstuk. Tussen de huizen is het omhoog harken. Ben jij meer een krachtpatser dan een man van de lange beklimmingen dan kun je hier je maatjes helemaal aan gort rijden. De stijgingspercentages zijn er naar. Al had deze klim niet tussen beroemde cols als de Agnel, Risoul of Col d'Izoard gelegen dan was dit een zeer beroemde klim geweest. Al had deze klim in België gelegen dan was het de allerberoemdste geweest. Een absolute aanrader voor iedereen in de buurt!

30 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#19 van 23 rondom Briançon

#146 van 155 in Franse Alpen

#301 van 346 in Frankrijk

#362 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Mont Dauphin ? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Marco op 11 augustus 2018 om 06:28

Leuk klimmen Gewoon doen als je in de buurt bent. Bijvoorbeeld na col du Vars Risool of Ceilliac. Is zeker steil maar dus danig kort dat je jezelf niet over de kop kan rijde.

Sandra op 25 april 2015 om 13:28

Wat een klim is dit zeg! Al sta je in de eerste bocht niet geparkeerd dan is het wel in de finale. Maar geweldig mooi en die poort door fietsen heeft iets weg van een passage in een fanatasy boek...