Hoogteprofiel beklimming Maquisard

De Maquisard bij Spa is bekend van Luik-Bastenaken-Luik, waarin de beklimming tussen de Rosier Est en de Mont Theux. De Maquisard is niet bijzonder moeilijk, maar scoort hoge ogen door de goed geasfalteerde weg die door een mooie landschap naar boven slingert. Door het ontbreken van steile stukken en een lengte van bijna 3 kilometer is deze beklimming een echte lange loper. 

Volg in Spa de weg richting La Ried, de start van de beklimming is makkelijk te vinden. Na enkele honderden meters erg makkelijk klimmen volgt de scherpe afslag naar rechts (we tellen deze mee als haarspeldbocht). Heel langzaam wordt het stijgingspercentage van de beklimming ingezte, bij het inrijden van het open weide landschap zitten we rond de 6%. Tot op de top blijven de percentages ongeveer hetzelfde.

De doorgaande weg kan redelijk druk zijn, maar is gelukkig breed genoeg om geen hinder te ondervinden van passanten. Na het inrijden van het bos volgt nog een grote haarspeldbocht. Wie goed zit kan hier een demarage zetten, al is het nog ruim een halve kilometer naar de top. 

21 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#51 van 52 rondom Spa & Stavelot

#112 van 121 in Ardennen

#151 van 293 in België

#537 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Maquisard? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Paul op 28 april 2019 om 15:53

Als ik een goede dag heb rijd ik m op t buitenland op

jeroen van der Heide op 23 april 2018 om 18:14

echt een prachtige beklimming heb hem beklommen tijdens luik bastenaken luik 2018 mooi gelijkmatig dat is ook wel eventjes fijn als net de cote de la ferme van ongeveer 18%hebt gehad je krijgt een beetje het gevoel of je in de alpen bent echt een aanrader

Gerben op 08 augustus 2016 om 20:14

Goede gelijkmatige klim. Kreeg hier het gevoel op een Alpen col te zitten. Leuk om mee te pikken als je van de Rosier richting de Desnie gaat.