Hoogteprofiel beklimming Maasberg

Met slechts 17 klimpunten zou je denken dat de Maasberg een niemendalletje is, maar niets is minder waar. Deze helling langs Kasteel Elsloo is Nederlands enige kasseienbeklimming! Met slechts enkele honderden meters klimmen zullen de Vlamingen hierom lachen, maar voor Nederlanders is dit een absolute parel.

De Maasberg start op Oostelijke kanaalweg langs het Juliakanaal. De geasfalteerde weg draait bij het Elsloo het dorp in en maakt direct plaats voor mooie kasseien. Het smalle straatje klimt langs het kasteel het dorp in. Na 200 meter zit het echte klimmen er al op en is het vals plat naar de top. Een fantastische beklimming om je fietsvrienden eens goed te verrassen.

 

22 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Maasberg


Ranglijst

#29 van 30 rondom Grensmaasvallei

#180 van 190 in Zuid-Limburg

#235 van 254 in Nederland

#909 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Maasberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jarno op 22 maart 2019 om 07:45

Vergeet niet de Priemstraat/Smidstraat in Nijmegen! Echte kasseien, steil omhoog.

David op 23 augustus 2018 om 14:08

Ik zou willen zeggen dat de Bossestraat in Woensdrecht de enige echte kasseienbeklimming van Nederland is.

David op 10 mei 2016 om 13:39

Leuk klimmetje! De tweede in de AGR 240 km, dus dan ben je nog lekker fris. De kasseien er prima bij. Inderdaad een biljart vergeleken met de Vlaamse kasseiwegen.

Ties op 22 november 2015 om 10:06

Als je dit niet gewend bent, is het 600 meter vloeken. Bloedklontertjes die vast zitten in je kuiten, worden hier wel even los gerammeld. De goot langs de weg is wel vlak (30cm breed) maar daar beginnen ook meteen de opstapjes naar de voordeuren waar je met je trappers tegenaan kunt komen. Leuk om eens op te gaan, zeker als je nog nooit een kassei onder je kont hebt gehad.