Hoogteprofiel beklimming Luz Ardiden

Deze klim staat sinds 1985 in de boeken als een HC klim in de tour de France. Het is een echte aanrader want dit is een geweldige klim met veel zeer mooie haarspeldbochten en flink stijgingspercentage. 's Zomers kom je hier amper auto's tegen. Een echte aanrader als je in de buurt bent!

Let echter wel op, wij gewone stervelingen, kunnen niet net als Armstrong na een val door een handtasje (ja dat was hier) supersonische snelheden halen op een etappe te winnen. Hoge snelheden zijn hier sowieso voor weinigen weggelegd. Het begint misschien niet al te zwaar of al te pittig, maar halverwege klapt de 11 % er goed in. Na het bos zwakt de steilte iets af en rij je door mooie weides omhoog naar de top. Het wordt hier iets minder steil en als je dus kracht over het kun je prima bijschakelen. 29 hotels en appartementen in de buurt gevonden


Ranglijst

#9 van 19 rondom Lourdes

#14 van 33 in Pyreneeën

#58 van 346 in Frankrijk

#79 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Luz Ardiden? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Gordo op 15 augustus 2017 om 15:40

Goed wegdek? In zomer 2017 in ieder geval niet. Wegdek in slechte staat en op sommige plekken een poging tot repareren gedaan door dikke laag split aan te brengen wat echt niet lekker daalt. Tip: beklim deze eens via Viscos, is een leukere route.

John Zennipman op 02 augustus 2016 om 18:00

Op een wat bewolkte dag, de laatste 4km in de wolken, deze klim gedaan. In het begin behoorlijk steil en op het laatst loopt ie lekker. 2km voor de top links afslaan op een t-splitsing om op de juiste top boven te komen. Het wegdek is goed en er is nauwelijks verkeer.

Erik op 31 juli 2015 om 20:25

Ik heb deze klim 3 jaar geleden opgereden, de dag voordat de Tour deze col beklom. Heb ik deze route van de klim gevolgd, alleen ik zit te twijfelen of ik de klim ook via Viscos zou doen. Heeft iemand daar ervaring mee?