Hoogteprofiel beklimming Loorberg

De Loorberg is bij veel fietsers een geliefde beklimming in Zuid-Limburg. Dat komt vooral omdat het een heerlijk lopende klim is. Bovendien is de weg heel breed en goed geasfalteerd. Dat is nog niet alles want de weg loop ook nog eens door een fantastische omgeving.

De start van de beklimming is bij het slootje bij het restaurant De Brug. Na een bocht naar rechts zit je meteen volop in de klim. Het moeilijkste gedeelte van de klim zit voor de haarspeldbocht. Hierna kun je sprinten naar de finish, maar met 500 meter net te lang voor velen. Veel wielrenners denken er bij hotel Slenaken te zijn, maar in de bocht naar rechts loopt het nog vals plat omhoog.

Een verborgen verrassing op de Loorberg is het Kersenpad, een paadje halverwege de klim waarbij je een groot gedeelte afsnijd. Daarmee veranderd de altijd zo lekker lopende Loorberg in een echte kuitenbijter.

31 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de LoorbergRanglijst

#20 van 35 rondom Vaals, Epen & Slenaken

#36 van 190 in Zuid-Limburg

#41 van 254 in Nederland

#646 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Loorberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
limburg kenner op 17 januari 2018 om 18:43

heerlijke klim waar je een lekker ritme kunt pakken en echt even kan genieten van het landschap om je heen. Draai je echter de afsteek van de haarspeld op, dan wordt het wat pittiger. overigens in de buurt van de voet een goed cafe met heerlijke broodjes.

Thomas op 15 augustus 2015 om 14:54

Heerlijk om zowel te beklimmen als af te dalen. Het is vooral de bijzonder prachtige omgeving die deze klim zo aantrekkelijk maakt.

Jan en ans op 16 februari 2015 om 22:16

Gisteren de beklimming gedaan, we logeerden in kasteel Vaalsbroek Geweldig mooie maar stevige klim met mooie natuur en uitzicht, een aanrader voor iedereen die kan fietsen!!!

Martin van Nassau op 03 juni 2014 om 15:54

Geweldig mooie beklimming, verslavend!!!!!

Raymond op 22 april 2014 om 21:45

Leuk en mooi uitzicht voor de haarspeldbocht