Hoogteprofiel beklimming Les Waides

Net over de grens met Nederland, tegen de Voerstreek aan, ligt deze Waalse krachtpatser. De laatste jaren maakt deze beklimming regelmatig acte de presence in diverse toertochten, waardoor hij onder steeds meer fietsers bekendheid geniet.

De beklimming start in de buurt bij de Abdij van Val Dieu, waar ze geweldig bier maken. neem op de N650 de afslag richting Neufchateau. Na een 600 meter aardig klimmen sla je rechts af en  volgt er een korte afdaling. Zodra de weg naar links gaat wordt de klim weer ingezet. In een mooie s-bocht klimmen we richting het gehucht Les Waides. Zodra je het dorpje inrijd volg je niet de weg, maar ga je rechtdoor het kleine weggetje in. Hier begint het al snel te stijgen tot een flinke percentages die de 14% aanraken.

Pas als de weg een bocht naar links maakt is het echte werk achter de rug. Naar de grote provinciale weg (let op: er wordt hier vreselijk hard gereden) is het nog slechts een stukje vals plat.

17 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#1 van 38 rondom Aubel & Voeren

#111 van 293 in België

#489 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Les Waides? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Niels op 03 oktober 2015 om 13:31

Dit soort klimmen maken de keuze om een stukje België aan je rondje door Zuid-Limburg te plakken zeer lonend. In aanloop naar de klim mag je genieten van het Goddelijke Dal en een perfect stuk glooiend asfalt. Vervolgens baan je je een weg omhoog via een rustig en rustiek weggetje. Het enige nadeel is inderdaad de lappendeken in de tussenliggende afdaling, waardoor je niet echt een rustmoment kunt krijgen. Zodra je in het dorp zelf denkt het achter de rug te hebben gehad, zie je om de bocht juist het ergste nog opdoemen. Gelukkig staat bovenop een eenzame es die je deze kuitenbijter als richtpunt overheen helpt. Daarna even genieten van het mooie uitzicht over de omgeving om vervolgens La Heydt af te zoeven. Een echte aanrader, al kan ik me voorstellen dat als deze tegen het einde van je route ingepland staat, je mogelijk zwaar hijgend en puffend boven komt.

Pepijn op 25 augustus 2015 om 08:37

De beschrijving van Ties klopt helemaal, helaas ook nog steeds wat betreft het hele slechte asfalt in de afdeling, daar is het echt opletten

Ties op 04 november 2014 om 10:43

Pittig klimmetje, maar zeker te doen. Na het eerste stukje klimmen denk je dat je niet meer hoger kunt gaan als je naar de omgeving kijkt. Maar na de korte afdaling begint de ellende pas. En denk maar niet dat je een lekkere aanloop kunt nemen in die afdaling want net in de knik naar het tweede gedeelte is de weg even heel erg slecht. Om schade of een val te voorkomen knijp je in de remmen waardoor je dus echt iedere meter moet klimmen. Het tweede gedeelte is goed afzien, vooral als je de huizen achter je laat op het smalle weggetje. Hier zul je toch echt even uit het zadel moeten maar ga niet gek doen want de uitloop kan dan net iets te zwaar zijn. Zeker een aanrader zou je in zuid Limburg aan het fietsen bent!

Raymond op 12 mei 2014 om 13:28

Deze beklimming kan je ook vanuit Warsage fietsen, over de N608, deze klim is regelmatiger en langer. Dat er hard gereden wordt is mij niet opgevallen.