Hoogteprofiel beklimming Les Orres

De klim naar Les Orres is zonder extreem steil te zijn een flinke klim. Lange passages rond de 8 % maken deze klim van zo'n 14 kilometer een lekkere uitputtingsslag, ideaal voor de (turbo)diesels op de fiets. Iedereen die lang hard kan rijden heeft hier een topdag!

Als je de drukke Route Nationale achter je hebt gelaten klim je via een mooie glooiende weg met zeer goed asfalt richting het skigebied van Les Orres. Geniet van de klim en het uitzicht tijdens het klimmen, want het skigebied van Les Orres hoort bij de lelijkste in Frankrijk. Dus voor de schoonheid van de top hoef je deze klim niet te doen.

Je kunt halverwege deze klim ook afslaan (natuurlijk ook in de afdaling) naar Saint Sauveur. een smal en rustig weggetje met geweldig uitzicht en leuke korte klimmetjes. Om vanaf deze weg naar de klim naar Crevoux door te steken. Geweldige rondtochten zijn zo mogelijk zonder dat je ook maar een meter op de drukke Route Nationale hoeft te rijden. 

De afdaling kan slechts via dezelfde weg, maar deze weg is voor het grootste deel goed overzichtelijk en daarmee kun je hier lekker naar beneden knallen. Heerlijk!

25 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 18 rondom Embrun

#69 van 155 in Franse Alpen

#110 van 346 in Frankrijk

#143 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Les Orres? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ron de Vos op 04 april 2014 om 21:01

Heb hem een paar jaar geleden vanuit Embrun hardlopend gedaan op nogal warme dag (28C). Pittig, maar prachtig om te doen voor de liefhebber. 1,5 liter drinken mee en onderweg waren een paar plekken met een waterpunt. Misschien handig om boven iemand met een auto te hebben waarmee je retour kan, tenzij je ruim 30 km wil doen.