Hoogteprofiel beklimming Les Deux Alpes

De gemeente van Les Deux Alpes dacht vast, wat Alpe d'Huez kan, kunnen wij ook. Dus werden er genummerde borden in elke bocht neergezet. In de hoop dat deze klim ook  zo vaak gebruikt zou worden door wielertoeristen. Niet raar dat Les Deux Alpes dit probeert. Het gebied is beroemd als skigebied (een van de eerste in Frankrijk) en bij mountainbikers vanwege de fantastische 'lift-assisted' downhill mogelijkheden. Dus waarom niet ook proberen om de vele wielrenners die elk jaar in Bourg D'Oisans zitten ook naar boven te lokken?

Les Deux Alpes is een aantal keer de finale geweest in bergetappes van de Tour de France, toch blijft deze klim in de ogen van velen ondergeschikt in vergelijking met de Alpe d'huez. Maar wie vanaf Bourg D'Oisans naar Les Deux Alpes rijdt heeft een flinke klim voor de boeg. 

De echte Les Deux Alpes  klim (zoals hier aangegeven) begint bij Lac Chambon, waar je afslaat van de klim naar de Lautaret . Deze klim is al steil, maar de klim naar Les Deux Alpes is nog steiler. Over een goede weg rijd je via enkele haarspeld bochten omhoog. Het uitzicht op het Chambon meer is erg mooi in het eerste deel van de klim. 

De echte werk, alhoewel het was al flink steil. Begint na Mont de Lans, vanaf hier heb je zelfs een kilometer van rond de 13 %. Bikkelen dus. En tot aan de top blijft het doorwerken.

In tegenstelling tot de Alpe d'Huez kun je deze berg alleen afdalen via de weg hoe je gekomen bent. Een lekkere en niet al te moeilijke afdaling. Al met al een heerlijke klim waar je een stuk rustiger fietst dan op de Alpe d'Huez met al die duizenden wielrenners.

 

 

23 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#17 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#94 van 155 in Franse Alpen

#147 van 346 in Frankrijk

#184 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Les Deux Alpes? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Marten op 04 januari 2017 om 22:34

Om bij de klim te komen moet je al een stuk klimmen, maar dat is prima om in te fietsen. Gingen deze klim veel te hard op en daarom was hij toch wel lastig. Stukje dalen tussendoor is ook niet lekker. Toch mooie klim, maar bovenop kom je in een lelijk skidorp.

Reinier op 19 augustus 2015 om 16:53

Prima, maar niet al te mooie beklimming. De kilometer rond de 13% heb ik niet kunnen ontdekken, eerder een procent of 10.

Jan-Willem M op 17 augustus 2015 om 19:57

Om bij de voet te komen vanuit de Oisans vallei, heb je er al 300 hoogtemeters opzitten. Daar had ik me even op verkeken. De klim zelf was regelmatig, afgezien van een klein stukje afdalen halverwege. De klim leidt naar het grote wintersportgebied bovenop de berg en de wegen zijn daar ook op afgesteld. Je hebt dus goed asfalt, maar het is niet de meest sfeervolle klim.

Soizic op 29 juni 2015 om 12:21

Dat je alleen kan afdaling langs de weg welke je gekomen bent is niet helemaal waar. Je kan namelijk in het eerste deel van de afdaling linksaf slaan bij Bons en de D220 nemen. De weg is niet breed en het eerste gedeelte niet geweldig, maar daar krijg je dan wel een geweldig mooi uitzicht voor in de plaats. En het is een rustige weg. Bonus is dat je net voor de eerste lange tunnel uitkomt, dus alleen maar afdalen.

Rob - Spijkenisse op 12 augustus 2014 om 16:58

Vanaf de parkeerplaatjes vlakbij de stuwdam begint de klim gelijk goed. In de eerste haarspelden het steilste, daarna iets rustiger. De rotonde bij het dorpje even nemen en daarna zelfs een korte afdaling. Daarna begint het permanent rond 9%. De weg is overal breed en de bochten zeer ruim. Wel veel verkeer en velen daarvan maken gebruik Vandersteen brede weg = hard rijden. Na ruim 7 km zie je het dorpje al liggen en dan is het uitfietsen. Naar beneden is het makkelijk vanwege de brede weg.