Hoogteprofiel beklimming Chemin de la Lemmetrie

Rondom Chaudfontaine zijn verrassend veel redelijke onbekende kuitenbijters te vinden. De Chemin de la Lemmetrie is daar een mooi voorbeeld van. Ondanks dat de Rue de la Pierre Blanche een stuk heftiger is, wint de Chemin het voor de gevoelige fietser. Het kleine geasfalteerde weggetje klimt door een bos onder heerlijke percentages omhoog. In het begin wordt op een kort stuk van ongeveer 50 meter zelfs even de 19% aangeraakt.

Pak in Chaudfontaine het bruggetje langs het Living Hotel richting de spoorwegovergang, hier begint de Chemin de la Lemmetrie. Het steilste gedeelte van de beklimming zit direct in de eerste bocht. maar al heel snel wordt het iets makkelijker. Het bospaadje klimt langs de heuvel omhoog en de percentages worden al snel makkelijker en makkelijker. Bij de bocht naar rechts is het even helemaal vlak of zelfs licht dalend. Bij het uitrijden van het bos wordt je getrakteerd op een verbluffend uitzicht op Embourg en Luik. 

De rest van de beklimming gaat over een plezant en contant percentage verder. In een grote bocht krult de weg verder door het dorp. Een stuk voor de top kruis je de in schoonheid onovertroffen Côte de la Casmatrie, met haar 7(!!) haarspeldbochten, onovertroffen in de België

20 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#11 van 35 rondom Soumagne & Dison

#99 van 293 in België

#472 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Chemin de la Lemmetrie? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?