Hoogteprofiel beklimming Lange Bosweg

Bijna iedereen die hier in de buurt heeft gefietst is wel bekend met de Epenerbaan. Deze mooie beklimming met haarspeldbocht en prachtig uitzicht verbindt Vaals met de Epen en wordt veel gebruikt door wielrenners. Ondanks de populariteit van deze weg is de afsteek van de haarspeldbocht bij veel wielrenners onbekend. Misschien omdat deze route alleen toegankelijk is voor bestemmingsverkeer? De Lange Bosweg is in tegenstelling tot zijn naam niet erg lang, maar wel heel erg steil!.Na het bestuderen van deze informatie krijg je automatisch toegang tot deze weg, jouw bestemming is de top van deze beklimming!

De afsteek overbrugt dezelfde hoogte als de Epenerbaan, maar doet dit in 500 meter minder. De Lange Bosweg behoort hierdoor tot de moeilijkste beklimmingen van Zuid-Limburg. De weg is onlangs opnieuw geasfalteerd, wat het steile stuk makkelijker bedwingbaar maakt.

28 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Lange BoswegRanglijst

#3 van 35 rondom Vaals, Epen & Slenaken

#3 van 190 in Zuid-Limburg

#3 van 254 in Nederland

#501 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Lange Bosweg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
limburg kenner op 16 januari 2018 om 20:07

leuke klim, avontuurlijk doordat je de massa achter laat en een smal paadje indraait. een overigens lekker steil paadje. maar naar mijn mening niet de nummer 3 van nederland. daar heeft hij iets te weinig venijn voor. maar een aanrader zeker als je na de Vaalserberg direct wilt doorpakken met een andere klim.

John op 16 juni 2017 om 18:51

Een smerig stukje over een smal pad. En als je de "normale " weg ziet en denkt dat je er bent krijg je nog ff een stukkie epenerbaan voor je kiezen die het laatste beetje kracht kost. Er liggen veel takjes en rotzooi op het pad, waarschijnlijk omdat het niet schoon gereden wordt.

Fietser op 08 augustus 2016 om 21:48

Snap niet dat deze klim op nummer 3 word geplaatst ik vind de eyserbosweg, dodeman en keutenberg een stuk zwaarder

Milan op 07 augustus 2016 om 15:06

Moeilijke klim maar het is erg jammer dat het maximale stijginspercentage niet boven de 15 komt hierdoor kun je hem op een klein verzet zonder echt afzien op rijden

raymond op 17 april 2016 om 22:29

Lekker rustig mooi asfalt. Kijk uit voor auto's die verwachten je niet.

JJ vanVliet op 14 mei 2015 om 17:17

Leuke klim, het is vooral zaak om in de aanloop iets in te houden om de laatste vijftig meter, grootste percentage, nog wat over te hebben en boven aangekomen wacht nog het dessert, het laatste stukje van de reguliere klim.

Ties op 17 juli 2014 om 15:09

Korte en krachtige beklimming, vooral de laatste meters richten de Epenerbaan. Het mooie is dat je na dit laatste stuk van de Lange Bosweg weer op de Epenerbaan uitkomt en wel op het laatste en steilste gedeelte van deze klim.