Hoogteprofiel beklimming Côte La Mausselaine

De Côte de La Mausselaine is een venijnige klim. Deze klim is kort, zelfs voor Vogezen-begrippen, maar ontzettend steil. de klim doet denken aan de zware kuitenbijters uit de Ardennen. Volgens de organisatie van de Tour de France in 2014, waar deze col de eerste kennismaking met de bergen was, doet deze klim denken aan de Muur van Huy, nou dan weet je wel.


28 hotels en appartementen in de buurt gevonden


Ranglijst

#31 van 34 rondom Grote Vogezen

#31 van 35 in Vogezen

#281 van 346 in Frankrijk

#328 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte La Mausselaine? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Joëy op 19 augustus 2018 om 14:15

Binnen 2 weken naar de vogezen; hopelijk valt het weer mee in dit vaak regenachtige, maar prachtige (fiets)gebied. Ik wil deze steile klim graag opnemen in mijn ritten, iemand die tips heeft hoe ik deze klim vind in centrum Gérardmer?

Matthijs op 25 augustus 2015 om 13:42

Geweldig leuke klim vanuit het dorp naar het skigebied. Er zitten hele pittige stukken in en ondanks dat het maar 2 kilometer was, zat ik aan het eind goed stuk (ik ben dan ook geen toptalent...).

Flep op 26 juli 2015 om 10:51

Steile puist waar je op berekend moet zijn, omdat hij vrij snel steil wordt na het afslaan van de hoofdstraat. Wie bovenaan nog voldoende lucht over heeft kan de fietsbordjes "B1" aanhouden. Dan volgt nog een kilometer of 2,5 aan 7 a 7,5% door het bos en skigebied waarna de afdaling je vanzelf weer in Gerardmer brengt.