Hoogteprofiel beklimming Kromhagerweg

Toevallig ontdekt tijdens een wandeling tijdens een vakantie in Limburg. Vooral onbekend omdat de geasfalteerde weg bovenaan overgaat in een zandpad, wielrenners moeten daarom omkeren. De Kromhagerweg begint onderaan erg mooi als holle weg door wat bebossing, in het open stuk wordt echt echt flink steil. Even doet het aan de Eyserbosweg denken, die op een steenworp afstand ligt.

30 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#13 van 190 in Zuid-Limburg

#14 van 254 in Nederland

#562 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Kromhagerweg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Riny op 20 augustus 2018 om 23:48

En afgelopen zaterdag opnieuw beklommen, ik neem mijn woorden terug. Als ze deze weg compleet zouden asfalteren dan wordt de afdaling richting Eys veel te gevaarlijk. Je komt onderaan met hoge snelheid in het donkere gedeelte en je staat dan meteen aan de grote weg. Eenrichtingsverkeer zou kunnen, maar ja dan heb je nog altijd mensen die zich daar niet aan houden. Nu daalt er af en toe eens iemand Eys binnen. Toch maar zo laten.

kris op 20 augustus 2018 om 12:11

Prachtige klim, meerdere keren met de mtb/gravelaar singlespeed opgereden/opgeharkt (32x18 of 38x16)!!! Vooral zo laten en geen asfalt, dan is er voor mij en meerdere gravelaars snel de lol af.

Riny op 11 mei 2018 om 23:06

Wederom vandaag op gefietst, zeer jammer dat de weg over gaat in grindpad/ zandpad en ook nog best een lang stuk. Gemeente asfalteer het a.u.b. Leo van vliet (Amstel Gold Race) ga in beraad. Wat een prachtige killer.

Tom op 02 april 2018 om 21:44

Vandaag opgereden terwijl de fietsgroep aan de vlaai zat in Eys. Echt een pareltje en vies steil! Begin leek meteen op steile stuk van Eyserbosweg en daarna leek ie nog steiler te worden. Bij droog weer was ik gewoon over dat onverharde pad doorgesjeest, maar zag eerder in de afdaling van de Eyserweg een blubberzooi bovenaan de Kromhagerweg. Zonder Klimtijd deze parel nooit ontdekt. Chapeau!

Ni op 29 september 2016 om 18:27

Deze klim afgelopen zondag nog gedaan. Het is mijn favoriete klim van Zuid Limburg, namelijk een van de zwaarste (mijn garmin gaf 63 hoogtemeter aan over 600 meter en max 17 %) en ook nog eens erg mooi. Dat eerste stuk in het bos is het nog goed te doen en genieten, maar in het open stuk is het harken naar boven.

Riny op 09 april 2016 om 23:17

Ja, het zou fantastisch zijn als dat laatste stuk wordt geasfalteerd. Ik vind deze minstens zo zwaar als de Eyserbosweg. Alleen heuveltje af zie ik dan wel als zeer gevaarlijk met die kronkels in de weg door het bebouwde gedeelte. Misschien dan maar éénrichtingsweg van maken.

r.lengemann op 09 april 2016 om 19:00

heb met de organisatie van de Amstelgoldrace contact gehad hierover. het grindpad moet beslist geasfalteerd worden. het is een must voor de Amstelgoldrace. wat bovendien vermeldenswaardig is, is de tegenwind die op de kop vaak staat. ik rijd deze berg af en toe met de gewone fiets op (voren 34 achter 24) uitstekende training! ik hoop dat mijn gebeden verhoord worden. gr. René