Hoogteprofiel beklimming Koning van Spanje

Heeft de Gulperberg je te veel angst ingezaaid? Kies dan voor de Koning van Spanje! Deze klim overbrugt wel meer hoogtemeters, maar tegen een meer aangename percentage. De klim start bij het zwembad Mosaqua. Na een rustig begin lopen de percentages flink op. Maar op het moment dat het echt steil dreigt te worden, ben je boven! Sla linksaf om de Gulperberg af te dalen of rechtsaf om bovenop de Loorberg uit te komen.

De beklimming is verdeeld in 2 gedeeltes met in het midden een vlakker stukje. De klim dankt zijn naam aan het feit dat de Koning van Spanje bovenop de berg tijdens de 80 jarige oorlog met zijn leger hier zou zijn neergestreken.

34 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Koning van SpanjeRanglijst

#63 van 190 in Zuid-Limburg

#77 van 254 in Nederland

#713 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Koning van Spanje? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Niels op 22 augustus 2016 om 14:36

Een mooie opwarmer is dit voor aan het begin van je rondje. Echt lastig wordt het nergens. De grotere uitdaging ligt mogelijk bergop als je richting de Loorberg fietst vreemd genoeg: Vals plat omhoog op het plateau bovenop met een redelijke tegenwind kan meer energie kosten dan de klim zelf en geeft je een extra mogelijkheid om je fietsvrienden eraf te rijden.

raymond op 11 april 2016 om 15:32

De makkelijkste manier om vanuit Gulpen de Gulperberg op te komen, blijft nog wel pittig. Je kan tussendoor nog wel even adem halen, je ziet het niet in de grafiek maar er zit een lichte knik naar beneden in om vervolgens in de laatste bocht weer omhoog te gaan.