Hoogteprofiel beklimming Koerheuvel

De naam van de Koerheuvel komt van het oud Nederlandse woord voor uitkijken; Koeren. Tegenwoordig valt er door de vele bebouwing niet veel meer te zien. De goed geasfalteerde  weg is erg druk, maar gelukkig liggen er brede fietsstroken.

De Koerheuvel is met slechts 600 meter erg kort. Ook de stijgingspercentages zijn niet schrikbarend. Toch doet deze beklimming bij veel wielrenners pijn. Vooral omdat hij uit het niets komt. Rijd je het ene moment nog op een dijk, het volgende moment spartel je omhoog op deze pukkel die net te lang is om volop omhoog te knallen.

 

31 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Koerheuvel


Ranglijst

#3 van 6 rondom Utrechtse Heuvelrug

#39 van 64 in Midden Nederland

#179 van 254 in Nederland

#843 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Koerheuvel? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
andre op 03 augustus 2018 om 15:38

Vandaag opgefietst maar jeetje, wat een lelijk ding !!! Ik heb ook de Grebbeberg (is echt een paar honderd meter slechts) en de Amerongse Berg gedaan, maar deze Paardenheuvel vind ik met afstand de zwaarste !!! Je ziet de weg vanaf de rotonde al angstig omhoog kruipen. Echt een vervelende klim, ik moest bijna aan de klimmetjes in Zuid-Limburg denken (lijkt beetje op de Huls)........

Rhenenaar op 21 mei 2017 om 16:04

Smerig ding wat gemeen door blijft lopen, je bent er pas echt vanaf als je tussen de bomen zit.

Steven op 01 januari 2017 om 11:17

Op oudejaarsmiddag met een lichte griep opgereden. Ik moest terug naar de kleinste versnelling. Wat een smerig ding. Mooie GPX-route waar deze klimmetjes inzitten. https://www.strava.com/routes/7269532.

Steven op 01 januari 2017 om 09:51

Op oudejaarsmiddag met een lichte griep opgereden. Ik moest terug naar de kleinste versnelling. Wat een smerig ding. Mooie GPX-route waar deze klimmetjes inzitten. https://www.strava.com/routes/7269532.

John op 30 september 2016 om 13:17

Venijnig kort klimmetje. Doet meer pijn dan de Amerongse berg. Zoals hieronder vermeld in combinatie met Autoweg + Defensieweg heb je een paar leuke klimmetjes kort op elkaar. In het algemeen is mij de Utrechtse heuvelrug heel erg tegen gevallen. Slecht onderhouden wegen(afgebrokkeld asfalt ,lage putdeksels) en veel klimmen over drukke smalle wegen en/of drukke fietspaden. Voor de algemene fietser een hele mooie omgeving + natuur; voor de wielrenner fietsonvriendelijk. De Sallandse heuvelrug en uiteraard Zuid-Limburg staan bij mij veel hoger op het lijstje dan dit populaire gebied.

Fred Kuiper op 24 juli 2015 om 11:10

rot pukkel, als beloning boven linksaf de autoweg (zo heet ie) op, vervolgens bij natuurbegraafplaats rechtsaf ( let op , dat je er niet voorbij zoeft) de defensieweg volgen. Pracht stukje.

Raymond op 10 juni 2015 om 22:45

Rare heuvel, je denkt zo die pak ik even maar dat valt tegen. Ook niet echt een fraaie weg.

Argon18 op 14 februari 2015 om 15:54

zeker doen als je in de buurt bent