Hoogteprofiel beklimming Knokteberg

Officieel ligt deze beklimming niet in Vlaanderen, maar omdat de top op de grens ligt, pakken we hem toch mee. Hij deelt dezelfde top als de Oude Kwaremont. Deze beklimming bestaat uit een kilometer vals plat met daarna een kilometer gemiddeld 10% klimmen en onderschatten zoudus  dom zijn...

De start van de beklimming is makkelijk te vinden in het Waalse dorpje Russignies. Volg de bordjes richting restaurant de Vierschaar. Over bettonplaten blijf je rijden tussen de bebouwing en begint het heel erg langzaam te stijgen. Pas wanneer je de laatste bebouwing achterlaat begint het serieus de te klimmen. De prachtig geasfalteerde weg wordt smaller en langs de glooiende velden wordt het steiler en steiler. Al snel raak je de 10% aan. Probeer het juiste tempo te vinden, want dit gaat nog wel even door.

Pas bij het bordje waar je gehucht Mont de l'Enclus verlaat wordt je tussen de bomen getrakteerd op het laatste steile stuk rond de 12%.  Bij restaurant de Vierschaar, precies op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië heb je de top bereikt.

21 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#8 van 72 rondom Oudenaarde & Geraardsbergen

#8 van 72 in Vlaamse Ardennen

#154 van 293 in België

#540 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Knokteberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Franck op 01 november 2015 om 07:54

In Wallonië noemt men deze klim "côte de Trieu". Ook niet te missen aan die Waalse zijde van de Kluiberg/mont de l'Enclus is de vlakbij gelegen Horlitin.