Hoogteprofiel beklimming Kloosterstraat

De Kloosterstraat moet je niet invoeren op je GPS-systeem, want dan sta je aan de verkeerde kant van Geraardsbergen. De Kloosterstraat is namelijk fietsjargon voor de Dender-, Abdij-  en Oudesteenstraat die in elkaar overgaan. Deze beklimming is het alternatief voor degene die de Muur van Geraardsbergen niet opdurven. De beklimming van de Kloosterstraat is niet mooi, maar wel gelijkmatig. 

De beklimming start bij de brug over de Dender. In veel bekende tochten zoals de Omloop Het Volk en de Ronde van Vlaanderen wordt de eerste helft van deze beklimming gedaan voordat rechtsaf wordt geslagen naar de kasseien van de Vesten. Vanaf hier gaat de beklimming dan over in de Muur. 

26 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#18 van 72 rondom Oudenaarde & Geraardsbergen

#18 van 72 in Vlaamse Ardennen

#191 van 293 in België

#597 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Kloosterstraat? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Alexander op 29 augustus 2019 om 20:14

Volgens mijn waarneming de steilste klim van de Vlaamse Ardennen. Ik waande mij eventjes in de echte Ardennen. Sowieso doet het heuvelrijke Geraardsbergen en haar dito klimmetjes erg Waals aan. Ik snap ook niet dat deze klim zo weinig punten krijgt. Max. percentage is echt geen 10 procent, eerder 17%, zie ook wikipedia: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kloosterstraat

Seba op 08 juli 2019 om 19:24

Onlangs de Kloosterstraat opgereden omdat ik door de Tour de Muur niet op kon. Er zitten best wel wat steile stukken in de beklimming, maar je rijdt wel op een biljartlaken naar boven wat het een pak makkelijker maakt dan die ellendige kasseien van de échte muur.