Hoogteprofiel beklimming Kersenpad (Loorberg)

De Loorberg verbergt een onbekende variant die maar zelden wordt beklommen. Zonde, want dit is een echte kuijtenbijter. Het eerste gedeelte van de klim is precies hetzelfde als de Loorberg: Een heerlijk lopende
beklimming. Bedenk je goed of je deze heerlijke beklimming wilt verlaten, want het alternatief zal je een stuk minder vriendelijk verwelkomen.

Zeshonderd meter na de start van de beklimming kun je net voor de villa aan de linkerkant van de weg
linksaf slaan, over een smal weggetje. Even goed opletten op afdalend verkeer als je afslaat. Officieel rijd je nu de Rode Kruisweg op, maar kenners noemen dit het Kersenpad.

Direct na de afslag begint de ellende, of geluk, dat ligt aan je benen. Enkele honderden meters liggen de stijgingspercentages bijzonder hoog voor Nederlandse begrippen. Wie niet ter plekke stilvalt en helemaal vol zuur loopt kan genieten van een bijzonder mooie klim met een prachtig uitzicht aan de rechterzijde. Na een kleine 500 meter komt  het Kersenpad weer uit op de Loorberg.

34 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#7 van 35 rondom Vaals, Epen & Slenaken

#11 van 190 in Zuid-Limburg

#12 van 254 in Nederland

#558 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Kersenpad (Loorberg)? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Joep van Leeuwen op 14 april 2018 om 19:55

Vandaag moesten we over het Kersenpad omdat de politie de tweede helft van de Loorberg had afgezet vanwege een ongeluk. Er ligt grint dus slippende achterwiel is zeker aan de orde en de op de steile stukken kan het voorwiel van de grond komen. Maar volgende keer neem ik gewoon de loorberg weer ook van wege de strava statistieken????.

Roman op 27 maart 2017 om 14:15

Gisteren gefietst en het pad ligt er goed genoeg bij voor de racefiets. Altijd leuk om de verbaasde gezichten te zien van de fietsers die jou in het eerste stuk Loorberg voorbij zijn gegaan en je dan boven zien staan wachten op je metgezel.

Karlo op 05 april 2016 om 17:48

Het begin is niet echt bijzonder,daarna sla je links af, heel rustig en mooi pad, de beste manier om hier nog op te raken is in je zadel te blijven en snelheid te maken. Ik ben er bij natte omstandigheden op gefietst ,viel eigenlijk nog wel mee.

Thomas op 18 oktober 2015 om 23:43

Deze klim verschilt heel erg van de gewone Loorberg. Het is echt eventjes flink doorzetten om dit steile stukje te overmeesteren. De klim is echter vrij kort, dus heb je in principe genoeg energie om hem met een mooi tempo op te gaan.

Jarno op 22 september 2015 om 22:34

@Bart, daar heb ik eergisteren niet veel van gemerkt, ik had zelfs een vlijmscherp steentje dwars door m'n buiten+binnenband. Los daarvan is het een geweldige klim! Ik raad aan het komende winter echter te mijden.

Bart op 20 augustus 2015 om 08:16

Voor de liefhebbers, gisteren hebben ze het pad vrijgemaakt van het meeste losse grind!! Dus het is weer beter omhoog te fietsen.

J op 06 augustus 2015 om 15:32

Ik had toch even naar de reacties hier moeten kijken. Inderdaad alleen maar los grind. Met veel slippen en even de gedachte om af te stappen toch boven gekomen op de racefiets.

Remco van der Weijde op 19 juli 2015 om 21:52

Op het pad ligt nu een dikke laag met grind. Ik vond het niet geschikt om te fietsen.

Tom op 29 juni 2015 om 20:04

Ik had een dag voor Hendrik dezelfde ellende. Die steile stukken met los liggend grind zijn niet te doen. Het scheelde weinig of ik moest van de fiets. Achterwiel slipte weg, voorwiel kwam van de grond. Ben bang dat het alleen nog met een mountainbike te doen is. Als het er zo bij blijft liggen ga ik er niet meer met de racefiets tegen op.

Hendrik op 28 juni 2015 om 17:46

Gister het Kersenpad opgefietst, maar het is opnieuw bestraat. Met grind! Het is nog wel te fietsen maar houd rekening met slippende wielen :(

Erik van K op 22 september 2014 om 18:46

Vandaag opgereden. In de herfst is deze weg bijna niet te doen. Overal takjes , blaadjes en smurrie van kastanjes. Ben blij dat ik niet op slicks reed, want ik ben een paar keer op het steilste doorgeslipt. Al met al een loeizware klim. Doe deze klim vooral wel! Hij is mooi, zwaar en een echte test!

canyon cf sl 9.0 op 22 augustus 2014 om 14:40

Het wegdek vh kersenpad is niet al te best. Gisteren nog gereden. Het is best te doen hoor, maar "goed" zou ik het wegdek toch niet noemen.

Frank op 05 mei 2014 om 16:10

Wat een gemeen ding. Over de aanloop over de Loorberg richting het Kersenpad valt weinig te zeggen. Maar als je halverwege oversteekt, dan begint pas de ellende. Het eerste gedeelte (en het zwaarste) heb je nog goede benen, maar als het pad het lichte knikje naar rechts maakt, val je compleet stil. Het zijn maar 300 meter, maar ze slopen je helemaal. Tip: blijf lekker op de Loorberg fietsen!!