Hoogteprofiel beklimming Kasteelstraat

De Belgische Kasteelstraat is een een ideale aanvulling kan zijn op een rondje Zuid-Limburg. De beklimming start in Teuven en is makkelijk te bereiken na de afdaling van de Gieveld. Volg in Teuven de Weg richting Remersdaal. In het gehucht Sinnich linksaf richting Sippenaeken de Kasteelstraat in, hier begint de beklimming.

De Kasteelstraat is een echte lopende beklimming die prima is om de benen te testen. Drie haarspeldbochten leiden je door het bos van Beusdael naar het gelijknamige kasteel. Het asfalt is in zeer slechte staat. In de binnenbocht van de weg zijn enorme gaten opgevuld met grof grint en beton. Het lijkt er allemaal vanaf een paar meter afstand opgesmeten.Bedoelen de Vlamingen dit met Grinta?

32 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Kasteelstraat


Ranglijst

#22 van 38 rondom Aubel & Voeren

#205 van 293 in België

#625 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Kasteelstraat? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Rudi op 09 mei 2019 om 17:42

De weg ligt er nu prima bij, vorige week nog gefietst. Mooie rustige beklimming, weinig verkeer. En als beloning een mooie afdaling met schitterend uitzicht naar Beusdael. Als je dan iets verder linksaf slaat, kan je via mooie weggetjes weer terug naar Epen om dan onderaan Camerig te beginnen.

Eric op 16 juni 2018 om 22:12

Door het nieuwe asfalt is het eigenlijk een van de mooiste beklimmingen in de regio geworden. Vorig jar was Gieveld al vernieuwd en nu (eindelijk) deze Kasteelstraat. Voorheen zat je alleen maar naar de gaten in het wegdek te kijken en nu geniet je van het uitzicht, het bos en de haarspeldbochten.

Paul op 08 juni 2018 om 11:46

Asfalt is vernieuwd (was er in juni 2018), een enorme verbetering!!!

Levi op 24 januari 2018 om 12:50

Ben 'm gister nog opgefietst, wat mij juist opviel was hoe mooi het asfalt was en hoe weinig verkeer er was. Leuke en mooie klim met aan de andere kant een leuke afdaling. Zeker een aanrader.

Bram op 24 december 2017 om 15:54

Asfalt is pas compleet vernieuwd. Maakt de klim een stuk aantrekkelijker!

Koos op 29 september 2016 om 20:02

Ooit zat deze in de AGR toen ik deze voor het eerst reed en de stijle binnenbochten van haarspelden en de kwaliteit van het asfalt stonden me nog bij. Een 10 jaar later is dit nog zo, al maakt het minder indruk op me De afdaling richting Sippenaken licht er wel strak bij, dus vlieg je zo naar beneden onder het genot van mooi uitzicht.

raymond op 17 april 2016 om 22:14

Mooie klim, maar belabberd asfalt

Niels op 19 augustus 2015 om 14:26

Prachtig klimmetje! Hij loopt vrij gelijkmatig omhoog, waardoor je dus eenvoudig je tempo kunt pakken. De haarspeldbochten en het bos geven je even het gevoel alsof je in het middelgebergte aan het fietsen bent. Even fiets je door een open stuk veld heen, weg van de bewoonde wereld, waar het wat vlakker loopt. Zodra je uiteindelijk weer het bos uit bent bereik je ook de top. Even naar beneden afdalen naar de bocht staat een bankje op je te wachten met uitzicht op het Vijlenerbos en een mooi kasteel (voor de cultuursnuivers). Enige nadeel is dus de staat van het asfalt. Met name de eerste haarspeldbocht raad ik aan met een zéér ruime bocht te nemen, al zien de overige twee er ook niet fraai uit. Verkeer kom je nauwelijks tegen op deze weg. Tien minuten á een kwartierje doorfietsen en je komt bij de voet van de Camerig uit.

Bart op 30 juni 2015 om 23:40

mooie klim. veel verkeer valt overigens wel mee

Ties op 30 december 2014 om 14:40

In mijn rondje door zuid Limburg steek ik vaak bij Heijenrath op de Givelweg de grens over om de afdaling van de Gieveld te nemen om deze beklimming mee te pikken. Het eerste gedeelte gaat lekker stijl omhoog met een mooie haarspeldbocht erin (Belgisch wegdek). Als je in het open veld komt neemt hij iets af om op adem te komen maar als je het bos induikt nemen de percentages weer toe. Met nog twee mooie haarspeldbochten en een laatste knik naar de top is dit een mooie beklimming en zeker de moeite waard om te nemen. Eenmaal over de top in de afdaling heb je een prachtig uitzicht over de Camerig en omgeving. Het bankje in de bocht is dan ook een ideale stop om even van dit uitzicht te genieten en op krachten te komen. Een van mijn favoriete beklimmingen die nog lekker dichtbij Limburg ligt.