Hoogteprofiel beklimming Kanarieberg

De Kanarieberg is bekend van Kuurne-Brussel-Kuurne, maar wordt zelden vergeleken de andere wielermonumenten in de Vlaamse Ardennen. Toch scoort deze beklimming met een kilometer lengte onder gemiddeld 9% meer klimpunten dan veel bekende ‘toppers’.  Misschien komt dat er op deze klim een goedwegdek van asfalt ligt.

Paralel aan de Kanarieberg ligt de Fortuinberg. Dit broertje is net iets moeilijker, onregelmatiger en is bovendien esthetisch een stuk mooier. Een echte aanrader die Fortuinberg. Maar waarom niet gewoon allebei?

De start van de Kanarieberg is makkelijk te vinden. Pak op de N45 tussen Ronse en Brakel de afslag richting Muziekbos. Een korte afdaling volgt, blijf de doorgaande weg volgen. Iets na de hoeve begint het rustig te klimmen. Ondanks enkele flauwe bochten gaat de Kanarieberg vooral recht vooruit, wat de beklimming erg overzichtelijk maakt. Al snel begint het flink steil te worden met percentages ver boven de 10%.

Zodra je de eerste huisjes langs de weg bereikt wordt het net iets minder steil. Maar pas op, het echte venijn zit hem hier in de staart. Want na de huisjes wordt het echt steil. De  600 meter die volgen worden steiler en steiler. Bij het bereiken van het bos slaat de klimwijzer ruim 12% aan. Bij het bereiken van de t-splitsing zit het avontuur erop.

26 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#6 van 72 rondom Oudenaarde & Geraardsbergen

#6 van 72 in Vlaamse Ardennen

#137 van 293 in België

#520 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Kanarieberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
joris Vandenbossche op 21 mei 2017 om 18:07

test van specialized. Golazo zou in deze mooie landelijke Streek ook een toer moeten organiseren