Hoogteprofiel beklimming Hotond

De Hotond (of liever de Hoogberg) is veruit de langste beklimming in Vlaanderen. De heuvel kan vanaf meerdere kanten beklommen worden, maar deze noordelijke variant vanuit Zulzeke is de mooiste variant. De eerste twee kilometer klimmen nauwelijks, maar daarna gaat het in twee etappes flink omhoog. Het is dat de weg in goede staat is, anders zou deze beklimming bij veel wielrenners hoge ogen gooien.

Volg in Zulzeke de Zulzekestraat richting de Hotond, deze gaat schuin naar links vanzelf over in de Hoogbergstraat. In de verte zie je al wat je te wachten staat; de betonplaten gaan hier steiler en steiler. De zwaartste 500 meter zitten rondom de huizen bij het bos. Hier is het  gemiddeld ruim 7%. Al snel wordt de weg vrijwel vlak, nu is het op karakter doorknallen naar het slotstuk van de klim. Aangekomen de op provinciale weg sla je rechtsaf. De laatste kilometer klimt gemiddeld 5% omhoog naar de drukke weg. 

De Hotond kent vanuit het zuiden meerdere onbekende en bijzonder zware beklimmingen zoals de Fiertelmeers en de Riekestraat.

25 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#12 van 72 rondom Oudenaarde & Geraardsbergen

#12 van 72 in Vlaamse Ardennen

#165 van 293 in België

#563 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Hotond? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jelte op 30 oktober 2018 om 16:38

Ik moet zeggen dat ik deze beklimming zwaarder had verwacht. Viel me heel goed mee. Wel een leuke beklimming, waar je goed tempo op kan rijden. Daarna ook leuke afdaling.

Claudine op 25 september 2017 om 12:02

Een makkie in vergelijking met die andere hellingen in de streek.

Manuël op 09 september 2013 om 12:39

Beklimming om naar boven te knallen met schitterend decor en mooi zicht op Ronse