Hoogteprofiel beklimming Holleweg Doorwerth

De Holleweg in Doorwerth start aan de fietsvriendelijke Fonteinallee, vlakbij kasteel Doorwerth. De smalle weg tussen de hoge bomen laat je als wielrenner klein voelen. Gelukkig wordt je in al je kleinheid niet omvergereden door auto's, want die komen hier zelden of nooit.

Direct aan de start begint de ellende. De eerste 200 meter is heeft de beklimming een gemiddelde steilheid van 11%. Daarna vlakt de beklimming langzaam af. Een bijzonder mooi alternatief voor deze beklimming is de Italiaanseweg, die iets verderop ligt.

19 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Holleweg DoorwerthRanglijst

#1 van 6 rondom Doorwerth & Oosterbeek

#13 van 64 in Midden Nederland

#72 van 254 in Nederland

#700 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Holleweg Doorwerth? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Alexander op 21 april 2019 om 18:50

Een qua zwaarte vergelijkbare beklimming in deze contreien is de Dunolaan in Heveadorp. Komend vanaf de Veerweg ga je rechtsaf het dorp in en dan de eerste weg links omhoog. De top is gesitueerd op het Dunoplateau, waar de verharde weg overgaat in de onverharde weg. Als je alsmaar rechtdoor blijf fietsen dan kom je uit op de Italiaanse weg in Doorwerth.

Valt altijd weer tegen op 04 september 2018 om 23:57

Na het eerste stuk van 11% wordt het niet lichter. Het geleidelijk afnemen van het hellingspercentage wordt gecompenseerd door de verzuring van de benen. Het is een mooi klimmetje om verschillende scenario’s uit te proberen. Eerst eens vol er in vanaf de voet, dan een keer op een klein verzet rustig beginnen en later de snelheid opvoeren. Gebruik Strava en zie wat voor jou het beste werkt. Ik deed het op de Ventoux. Mijn pr realiseerde ik door het minder steile begin relatief vlot te rijden terwijl ik de keren daarvoor meende de benen te moeten sparen voor het steilere deel.

Coen op 28 augustus 2018 om 15:26

Hoi ik ben Coen (13 jaar) Ik heb de Holleweg afgelopen weekend opgereden met Stadsfiets. Dat is echt heel zwaar .het is ziet er makkelijker uit dan het is. Ik moest continu uit het zadel. Het is echt veel lastiger dan de Italiaanseweg

Coen op 28 augustus 2018 om 15:25

Hoi ik ben Coen (13 jaar) Ik heb de Holleweg afgelopen weekend opgereden met Stadsfiets. Dat is echt heel zwaar het is ziet er makkelijker uit dan het is. Ik moest continu uit het zadel. Het is echt veel lastiger dan de Italiaanseweg

Mark op 26 juli 2015 om 17:38

Mooi pad door het bos. Gelukkig is er nog wat asfalt want het houdt niet over. Ook liggen er soms dikke takken op de weg. Af en toe nog wel eens nodig om je zonnebril af te zetten.