Hoogteprofiel beklimming Côte des Hézalles

De Côte des Hézalles is voor de liefhebbers van het extreme steile werk. Met ruim 200 klimpunten is des Hézalles een absolute dijk van een beklimming. Wie in het bochtige begin tussen de huizen te langzaam rijdt zal moeten staan om het stuur niet de lucht in te laten komen.

Pak in Trois-Ponts de weg richting Vielsalm, na honderd meter direct de steile weg rechtsaf inslaan. Hier ontpopt zich direct een slagveld. De Rue des Hézalles begint direct zo steil, dat van inkomen geen sprake kan zijn. Harken is het enige dat mogelijk is op dit moment. Pas bij de 2 haarspeldbochten krijgen de benen even rust om daarna weer flink door te zetten.

Wie goede benen heeft zet na het steile stuk even aan. Links aanhouden. Hier kun je enorme verschillen maken met je fietsgenoten.  Aangekomen op de grote weg zit het moeilijke stuk erop. Linksaf gaat klimt de weg nog door richting Bergival.

28 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#6 van 52 rondom Spa & Stavelot

#10 van 121 in Ardennen

#10 van 293 in België

#344 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte des Hézalles? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Rudi op 23 mei 2019 om 10:03

Deze vormt samen met de Ferme Libert, Stockeu en Thier de Coo de pittigste beklimmingen van de ardennen. Licht verzet monteren is aan te raden.

Hesther op 06 mei 2018 om 08:42

Gisteren beklommen met fietsclinic, en het is mij gelukt!

Pieter op 16 oktober 2017 om 17:36

Eerste deel van de klim is zwaar. Heb hem vorige vrijdag opgereden. Het regende dus mijn achterwiel slipte constant weg. Erna blijft het lekker oplopen. Zo door gereden tot Grand Halleux waar de Wanne wachte.

Gert-Jan op 12 september 2017 om 09:56

Deze nu 2 keer gedaan, in 2015 en 2016. En allebei de keren niet in 1 keer gehaald. De eerste keer slipte mijn achterwiel weg (!!!) en viel ik om. Tweede keer had ik er gewoon de kracht niet voor ;-) Beide keren net voor de eerste bocht. Beide keren met een compact + 11-28 cassette. Het feit dat het fietsen overdag gecombineerd wordt met het drinken van ietwat teveel Chouffe bier helpt niet mee uiteraard. Afgelopen weekend heb ik 'm (ivm de gladde weg met alle regen) alleen naar beneden gereden. Ook dan is ie bruut!

Luigi prontera op 18 juni 2017 om 21:44

Wat een ondekking!!!! Kwam van remouchamps altijd tot coo nooit verder... wat heb ik steeds gemist...!!!! Geweldige klim de moeite voor bergijten.... Zal er nog veel verrassen!!!

Frits Stoekenbroek op 07 mei 2016 om 19:39

Wat een klapper zeg, gefietst op 7 mei 2016. Blij met mijn triple 30x30

Satya op 09 juli 2015 om 23:48

Ik zag de weg tijdens de afdaling naar trois-ponts en ging beneden gelijk op zoek naar het weggetje. Als je de bocht om komt lijkt het bijna recht omhoog te gaan en later komt inderdaad het wiel van de grond! Heerlijke beklimming

Johan op 30 juni 2015 om 14:40

Op de macht boven gekomen met een compact 12-27. Was wel stoempen en op de pedalen staan. HEt voorwiel komt inderdaad los van de grond, dan weet je tenminste dat je echt steil omhoog gaat. Een vriend van mij brak zijn ketting op deze klim en viel meteen om door de steilte :-)

Rienk op 12 maart 2015 om 22:16

Deze klim is echt bizar stijl. Vooral t eerste stuk tot je door de 2 haarspeldjes bent. Echt voldoende tempo houden of krom over je stuur liggen (of staan als je daar nog kracht voor hebt), want de voorbandjes komen los☺. Maar de klim is wel n stuk uitdagender als de andere wegen naar St Jacques...

Ad Sandtke op 26 februari 2014 om 20:12

Absolute killer, deze Hézalles! Allemachtig, lopen gaat sneller! Helemaal leuk als er ook nog auto's naar beneden komen in de haarspeldbocht. Maar, toch boven weten te komen zonder af te stappen. Leve de triple...