Hoogteprofiel beklimming Hes Grevis

De Hes Grevis is een totale onbekende beklimming. Die onbekendheid is vooral te wijten aan de ligging in het rustige Lienne-dal en niet aan het karakter van de beklimming. De Hes Grevis is namelijk ontembare vurige beklimming. Onder soms onder heftige percentages (hij tikt even de 18% aan) kronkeld deze beklimming richting Chession.

De beklimming staat op geen enkele manier aangegeven, maar is de enige afslag tussen twee campings (Chalet-Weekend en Les Salins). Het weggetje is ook goed herkenbaar door de elektriciteitsmasten en de onmisbare steilheid van het wegdek. Door een aantal bochten kronkelt het weggetje langs de bosrand richting Chession.

Aangekomen in het dorpje volg je de weg naar links voor wat extra hoogtemeters. De top ligt voor het bos. Na de afdaling kun je richting de beklimmingen van L'Ancienne Barrière of Habiemont.

33 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#43 van 52 rondom Spa & Stavelot

#90 van 121 in Ardennen

#104 van 293 in België

#478 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Hes Grevis? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Tom op 20 augustus 2018 om 00:07

Deze afgedaald op weg van Werbomont naar Cote de Xhierformont. Dat was geen goed idee. Met de abominabele staat van het wegdek en dat op de steile stukken is ie vreselijk om af te dalen. Als klim lijkt ie me inderdaad stukken beter geschikt!

Jeffrey op 18 mei 2015 om 13:36

Recentelijk hebben we op een tripje naar de Ardennen heel mooie routes uit kunnen stippelen met de info van Klimtijd.nl, waarvoor dank! Hierbij hebben we ook de Hes Grevis aangedaan. Komend vanaf de Brume en een mooie afdaling door Froidville is dit een klim die je niet snel opmerkt inderdaad, maar ook niet snel vergeet. De weg is op punten erg erg slecht (we doopten deze klim al snel om naar 'dat ene schapenpad') en dat gecombineerd met erg steile stukken maakt dat je soms slechte grip hebt en staand klimmen is dan zeker af te raden! Eén van ons eindigde op deze manier in de berm. We zijn in het dorpje Chession naar rechts afgeslagen en op deze manier kun je mooi direct door naar de Lorcé.