Hoogteprofiel beklimming Heids des Chênes

Wie een goede dag heeft kan zijn fietsvrienden flink op de pijnbank leggen van de Heids des Chênes. Deze beklimming in ten noorden van Fléron in het Land van Herve is een ware verrassing. Het smalle geasfalteerde straatje is in het eerste stuk vreselijk steil. Wie dan nog niet voor apen gapen ligt, kan zich helemaal leegrijden op het laatste stuk vals plat.

De beklimming is moeilijk te vinden voor mensen die niet bekend zijn in de buurt. Hij start op de weg tussen Fléron en Jupille. Net voorbij het bord van Moulins-sous-Fléron start de beklimming aan de linkerkant. Ruim 500 meter lang slingert de weg langs huizen naar boven. Slechts weinig beklimmingen zijn over deze lengte zo steil, er lijkt geen einde aan te komen. 

De Heids des Chênes hoort op het verlanglijstje van alle liefhebbers van het steile werk. Na het steile stuk klimt het makkelijk door richting Fléron. Wie nu nog wat over heeft kan een enorm gat slaan. 

27 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#13 van 35 rondom Soumagne & Dison

#105 van 293 in België

#479 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Heids des Chênes? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Alexander op 24 maart 2019 om 20:16

Het max. stijgingspercentage is hoger dan de Rue Tesny. Enorm steil stukje wegdek, rond of net boven de 25 procent.

Dennis op 05 oktober 2016 om 22:25

Fraaie klim, wel lastig als het druk is (MH2D) door omvallende fietsers. De los liggende steentjes maken het niet gemakkelijker.

Riny op 28 juli 2015 om 18:48

We vonden het een behoorlijk pittige klim, misschien nog wel zwaarder dan de Rue Tesny, die we eerder die dag hadden gefietst. Komt ook doordat het behoorlijk rechtdoor gaat. Een bochtige weg lijkt toch altijd wat makkelijker te klimmen :) Brede wegen vallen ook vaak zwaarder vind ik persoonlijk, bijv. de Cauberg, niet supersteil, maar doordat de weg breed is, zie je niet dat je toch behoorlijk steil omhoog gaat.

Lieven Schellekens op 07 september 2014 om 20:13

Supersteil begin, op't kleinste verzetje naar boven. Wel aanmoedigingen gekregen van een hoop locals, waas leuk :-)