Hoogteprofiel beklimming Heid de Mael

Net over de wel erg bijzondere brug over Ourthe bij Tilff ligt een bijzondere beklimming die enkel daar lijkt te liggen voor de avontuurlijke ontdekkingsreiziger. Maar wie zoekt, wordt getrakteerd op een prachtige beklimming van het zeer uitdagende soort.

Ga na de brug over het spoor en met de bicht mee naar rechts. Op de t-splitsing ja rechtdoor, maar neem je meteen het steile weggetje aan de linkerkant van de weg dat verboden in te rijden is. Let the fun begin! Het smalle straatje klimt in een fors tempo langs de heuvel omhoog. Even tikt de weg ruim 20% aan. De eerste afslag links mag je gebruiken als een haardspeldbocht die je nog nooit zo strak hebt gezien.

Even wordt het iets makkelijker, maar zodra de weg rechtsaf langs de helling draait wordt het twee gedeelte van de beklimming ingezet. De komende 800 meter door de buitenwijken van Tilff zijn echt heel erg steil. Wie hier naar boven vliegt moet snel eens bij een profploeg gaan aankloppen. De top ligt bij de parkeerplaats.

25 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 10 rondom Luik

#31 van 121 in Ardennen

#35 van 293 in België

#388 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Heid de Mael? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Willem op 13 april 2019 om 14:08

Steil met E en I

MB op 09 september 2015 om 10:30

Het gootje over en dan direct de lucht in. Binnen twee seconden ben je in een andere wereld en schiet je ademhaling de lucht in. Verschrikkelijk stijl, maar echt een ontdekking!

Raymond op 21 augustus 2013 om 19:39

Geen aanrader. zeer smalle weg of eigenlijk voetpad. Slecht wegdek en behoorlijk stijl.