Hoogteprofiel beklimming Haussire Sud

Zoals de naam al zegt is dit de meest zuidelijke variant van de Haussire. Dit is duidelijk niet de moeilijkste variant, maar toch zeker net zo zwaar als bijvoorbeeld de Stockeu. Bovendien klimt deze variant van de Haussire in 1 keer door naar boven. Onderschat deze klim dus niet!

De start van de beklimming is makkelijk te vinden. Net buiten La Roche op de N860 doorgaande weg richting Houffalize ligt aan de linkerkant van de weg een Outdoor Center (o.a. Kano verhuur). Hier ligt de start van de beklimming. De kleine goed geasfalteerde weg klimt in de eerste twee kilometer rustig in een flink tempo naar boven met gemiddeld ruim 6%. Veel beklimmingen in de Ardennen zouden na zo’n stuk klimmen de top al hebben bereikt, maar de Haussire Sud moet nog echt beginnen!

Wanneer de andere variant van de Haussire zich aansluit bij de weg wordt het slotakkoord ingezet. De laatste kilometer komt namelijk bijna niet meer onder de 10%, met steile stukken tegen de 13% aan. In lange onoverzichtelijke bochten kronkelt de weg omhoog. Op de top heb je ruim 270 hoogtemeters gepakt, ongekend op z'n korte afstand voor de Ardennen.  Als je linksaf slaat kom je uit op de doorgaande weg tussen La Roche en Samrée.

28 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#3 van 121 in Ardennen

#3 van 293 in België

#302 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Haussire Sud? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Noud op 20 juli 2015 om 18:01

Drie keer omhoog gereden tijdens La Roche 111. Leuke klim! Pas wel op bij de afdaling. Er volgt al vrij snel een gevaarlijke haarspeldbocht naar rechts.

Franck op 20 juli 2015 om 11:45

Hellingen die zo lang en toch zo rechtlijnig zijn als deze zijn zeldzaam in België! Zeer aangename klim, het laatste deel vind ik zeer mooi ondanks zijn percentages.