Hoogteprofiel beklimming Côte de Hansez

De Côte de Hansez begint net buiten Nessonvaux in het prachtige dal richting het plateau rondom Olne. Met beklimmingen als Bois d'OlneFroidheid en de Trasenster Nord op een steenworp afstand, is dit een epicentrum van mooi beklimmingen met een bite.  De Côte de Hansez is misschien wel de mooiste. Niet alleen heeft deze beklimming geweldige uitzichten in petto, hij is in het midden onverwachts ook nog eens vreselijk stijl. 

Pak in Nessonvaux de weg richting Soumagne over de brug bij de Vesdre. Pak na enkele honderden meters net voor het roze asfalt de afslaf linkafs, hier start de beklimming van de Côte de Hansez. Langs het kerkje en door het dorpje klinkt het lekker door, maar na de bocht naar links wordt het al iets makkelijker. De weg loopt langs de heuvel omhoog en trakteert de berijders hier op het eerste mooie uitzicht van de beklimming. 

Wanneer je de huizen achter je laat wordt het langzaam wat steiler. De weg blijft in een grote blocht om de heuvel heendraaien. Iets verderop bereik je de eerste huizen van het gehucht Hansez en wordt het iets makkelijker. Geef de benen even goed de rust, want het gaat straks goed los. Bij de bochtencombinatie wordt een percentage van de gemiddeld 15% ingezet die voorlopig niet meer los wordt gelaten. Het weggetje klimt langs de huizen en heggetjes in een strak tempo recht omhoog. Maar heel langzaam wordt het makkelijker. Wie nog oog heeft voor de omgeving ziet wederom een verbluffend uitzicht op het heuvellandschap van het Land van Herve en de Ardennen.

18 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#12 van 35 rondom Soumagne & Dison

#100 van 293 in België

#473 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Hansez? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Paul Schoonbroodt op 07 september 2017 om 15:53

Heel vaak al richting Banneux gefietst, maar nooit geweten dat er in Nessonvaux zo'n mooie klim ligt. Vandaag voor het eerst richting Hansez gefietst. Zoals altijd bij de eerste keer van een beklimming rustig begonnen en dat was maar goed ook. Het venijn zit in de staart, dus spaar je krachten. Zeer mooie klim en bovenop mooi uitzicht.