Hoogteprofiel beklimming Haie des Loups

De Haie des Loups loopt net als de krachtpatser Haute Folie en de Bois de Beyne tussen de dorpen Vaux en het plateau bij Romsée. Deze beklimming is met een gemiddeld percentage van bijna 9% over 2 kilometer niet te onderschatten, maar klimt een stuk makkelijker door het eentonige stijgingspercentage. Bovendien staat de Haie des Loups voor totale rust en zo nu een dan een prachtig uitzicht. Een absolute topper.

De beklimming start bij de grote rotonde onder het spoorwegviaduct in Vaux. Neem de afslag richting Fléron en pak daarna direct de eerst afslag links. Deze weg kun je blijven volgen tot de top. Bij de begraafplaats wordt de beklimming fors ingezet met gemiddeld 12% klimmen. De komende anderhalve kilometer zullen continue rond de 10% zitten.

In het begin klim je nog tussen de huizen door omhoog. Wanneer je deze achter je laat breekt het zwaarste gedeelte van de beklimming aan. In het laatste stuk loopt de weg op naar bijna 14% gemiddeld. Als je niet al achterop je fiets zit van de pijn, kijk dan vooral even achter je naar het prachtige uitzicht. De laatste meters worden steeds makkelijker.

22 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 35 rondom Soumagne & Dison

#26 van 293 in België

#376 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Haie des Loups? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Steven op 31 mei 2018 om 08:13

De beschrijving dat dit een regelmatig klim is klopt absoluut niet. Stukken van 15% of misschien zelfs meer worden constant afgewisseld met stukken 'vals plat'. Hierdoor kun je absoluut niet in je rimte komen. Wegdek is inderdaad slecht, de weg is echter wel heerlijk rustig.

raymond op 03 mei 2016 om 12:33

Wat een ellendig ding. Kwam hem tegen op de terugweg vanaf La Redoute. Wegdek is zoals je gewend bent rond Luik...niet best. Uitzicht is op de Ourthe is fraai.

Rik op 22 september 2015 om 17:25

Mooie beklimming, met zeer steile stukjes. Er is geen verkeer en het wegdek is oké, maar de beklimming is ook redelijk kort. Volgens mij enkel de moeite waard als je hem combineert met de Haute Folie en de Bois de Beyne, dan heb je toch 6 klimkilometers.