Hoogteprofiel beklimming Groenenweg

De stijle en korte Groenenweg bij Vijlen is officiëel verboden om in te rijden, vanuit beide kanten. Een spannende beklimming voor fietsers die dus geen probleem hebben om buiten de lijntjes te fietsen. 

Wie vanuit de Camerig links bij het restaurant Buitenlust de paar haarspeldbochten volgt zit  eigenlijk al op de Groenenweg, maar na het bos moet je direct de eerste weg rechtsaf nemen. De afdaling is zeer gevaarlijk! Tussen de huizen liggen een enkele goten op de weg.

Bij het verbodsbord (het is dus zelfs verboden om de weg in te lopen) begint de beklimming. Zorg dat je op tijd schakelt want met een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 12% over honderd meter is dit een flinke kuitenbijter. Op het steilste stuk gaat het zelfs even tegen de 20%. De top komt uit op de grote weg tussen Vijlen en Vaals.

Fietsroutes met de Groenenweg18 hotels en appartementen in de buurt gevonden


Ranglijst

#26 van 35 rondom Vaals, Epen & Slenaken

#113 van 190 in Zuid-Limburg

#143 van 254 in Nederland

#794 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Groenenweg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ties op 18 juli 2017 om 15:22

Vandaag voor de eerste keer opgereden. Even op de tandjes bijten en je bent boven. Andersom is het ook een mooie (langere) klim richting Vijlnerbos.

Thomas op 06 september 2016 om 23:22

Super steil, maar te kort om echt een serieuze kuitenbijter te zijn zoals de Keutenberg of de Dodeman. Leuk weggetje en beetje overdreven dat er officieel niet gefietst mag worden.

jJJ van Vliet op 14 mei 2015 om 17:09

Laatste stukje is echt spannend, richting de twintig procent, even goed opletten i.v.m. bestemmingsverkeer anders lig je in de goot.

canyon cf sl 9.0 op 03 augustus 2014 om 18:11

Ik neem deze klim altijd met aansluitend de Rugweg. De top vd groenenweg sluit namelijk precies aan bij de daadwerkelijke klim vd rugweg net buiten Vijlen.