Hoogteprofiel beklimming Grimentz

De klim nar Grimentz vanuit het dorp van Sierre is een echte reis door verschillende landschappen. In Sierre begin je de rit met uitzicht over de vele wijngaarden. Er wordt hier fantastisch goede wijn gemaakt in deze streek, bij verschillende zaken kun je in Sierre erg goede wijn kopen. Maar tijdens de klim zul je daar weinig aan hebben. De goede, maar redelijk smalle weg, slingert meteen met een paar bochten goed omhoog. je komt er meteen in.

De weg voert verder langs een mooie en indrukwekkende rotswand. Je wint snel aan hoogte en het uitzicht wordt aan de rechterzijde steeds mooier. De weg is niet heel breed maar Zwitsers rijden over het algemeen zoals het hoort. Dus veel last heb je hier niet van. Bij Visois steek je de oever over. Hier rij je opeens in en liefelijker gebied. Groene weides en fantastisch mooie chalets. Na een paar steile bochten tussen de weilanden kom je in een van de mooiste dorpjes van Zwitserland aan, Grimentz. 

26 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#8 van 11 rondom Wallis

#12 van 18 in Zwitserse Alpen

#12 van 18 in Zwitserland

#120 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Grimentz? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
xavier op 07 augustus 2019 om 12:27

een zeer mooi beklimming, redelijk wat volk maar ze houden mooi afstand, een zeer goeie weg. maar voor de kers op de taart heb ik door gereden naar de stuwdam de Moiry. met een pittig einde was et toch tandjes bijten om er te geraken.