Hoogteprofiel beklimming Grensheuvel

De Grensheuvel is de zwaarste beklimming die vanuit Noorbeek start. De beklimming Bergenhuizen, die tevens op dezelfde plek start,  wordt nipt verslagen in moeilijkheid. De Grensheuvel ligt op de doorgaande weg tussen Noorbeek en Mheer, evenals de Dorpstraat Mheer. Deze twee beklimmingen vertonen ook vergelijkbare patronen; kort, steil en heel druk met verkeer.

De Grensheuvel is alleen wél een stuk steiler dan de Dorpstraat. Waar de Dorpstraat amper de 10% raakt, tikt de Grensheuvel zelfs even de 14% aan! Al snel daarna volgt de top, waarna de afdaling kan worden in gezet naar Mheer.

24 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de GrensheuvelRanglijst

#2 van 17 rondom Sint Geertruid & Noorbeek

#58 van 190 in Zuid-Limburg

#70 van 254 in Nederland

#698 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Grensheuvel? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jan Willem op 13 juni 2016 om 09:54

Zeker een zwaar klimmetje. Voor mijn gevoel was het middendeel net zo zwaar als het eerste stuk. Vrij kort daarna het kortere klimmetje naar de kerk van Mheer maakt het nog wat zwaarder omdat de benen nauwelijks hersteld zijn.

Jan Willem op 13 juni 2016 om 09:54

Zeker een zwaar klimmetje. Voor mijn gevoel was het middendeel net zo zwaar als het eerste stuk. Vrij kort daarna het kortere klimmetje naar de kerk van Mheer maakt het nog wat zwaarder omdat de benen nauwelijks herstelt zijn.

Thomas op 18 oktober 2015 om 23:53

Best wel een zwaar klimmetje, hoewel hij niet zo lang is. Het uitzicht vanaf de weg over Noorbeek is echt heel erg mooi trouwens.