Hoogteprofiel beklimming Grand Ballon vanuit Soultz

De beklimming van de Grand Ballon vanuit Soultz is 18 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.9% een hoogteverschil van 1056 meter. De klim ligt in de sector Grote Vogezen in de Vogezen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 8.7% scoort deze beklimming 840 klimpunten.

23 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#3 van 34 rondom Grote Vogezen

#3 van 35 in Vogezen

#83 van 346 in Frankrijk

#112 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Grand Ballon vanuit Soultz? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Zoef op 13 september 2016 om 06:44

Op 10 September de gran ballon beklommen vanuit Soulz. Eertse 11 Km tot aan col Amic zijn op een prachtig wegdek dat slingert door de bossen ( wel geen vergezichten ) , ik heb hier echt van genoten . Hellemaal fris op Col Amic aangekomen aan de laatste 7 KM begonnen op een kleinere versnelling wat direct nodig was. Het was zeer warm die dag en drinken was de boodschap aangezien je zeer veel in open gedeeltes moet klimmen , zeker de laatste 3 KM.Ik heb veel stervende zwanen gezien in de laatste 3 KM maar ben zelf niet in de problemen geraakt omwille dat we de eessrte 11 KM verstandig hadden aangepakt , goed eten en drinken is de boodschap en op eigen tempp naar boven. Mooi zicht bovenaan en de tijd genomen om hier een terasje te doen. Op 1 hr 37 min boven

Luk Willems op 06 augustus 2016 om 00:38

Ik kan me bij vorige sprekers aansluiten. ben begonnen in Wuenheim, vlak voor de eerste klim. Door het bos rijden is het feest, nergens doet het pijn, en even voor de Col Amic je moet stoppen om van het adembenemende uitzicht te genieten. Dan volgt 7 km op een bredere weg met meer verkeer en een stuk steiler. Tot je de top ziet bekroond met een kleine ballon: nog effe. Boven kan je enkel genieten van het uitzicht rondom door het grindpad naar de top te voet aan te vatten. Borden onderweg geven je moed (of net niet) door het hoogtepeil aan te geven en het hellings% van de eerstvolgende km.

Jasper op 11 september 2015 om 14:04

Ik heb deze col afgelopen maandag beklommen bij bewolkt maar droog weer. Het was ineens mijn allereerste col ooit, maar gelukkig was het gedeelte tot Col Amic niet zo zwaar als het laatste gedeelte waardoor ik er wat kon inkomen en kon losrijden, maar dan die laatste 6-7km waren echt afzien. Bovenop de Grand Ballon mooi uitzicht. Zeker afgelopen woensdag toen we daar ng eens waren nadat we Col de Platzerwassel hadden beklommen bij stralend nazomerweer echt genieten daar op de top! :)

Sergej op 16 juni 2015 om 08:51

Fantastische klim voor de wat minder 'geoefende' klimmers. Laatste 7 km zijn behoorlijk pittig. Heerlijke aanloop van 11 km.

Arnoud op 08 juni 2015 om 18:05

Zeer mooie en geleidelijke klim. Eerste 11 kilometer geleidelijk door een heerlijk koel en verkeersarm bos. Daarna volgen 6,5km die steil zijn (rond 8%, met delen 10%) tot de top. Voor mij beter dan de klim uit Cernay omdat deze laatste ook nog een deel afdaling en vals plat in het midden heeft. Vanuit Soultz wordt het stijgingspercentage mooi geleidelijk opgebouwd