Hoogteprofiel beklimming Colle delle Finestre

Het begin van deze klim is al meteen erg steil; Zeker rondom Meana. Daarna klim je over een prima weg door een mooi bos. Maar pas op aan het einde van de klim wordt deze onverhard. Over een stoffige weg, zijn verschillende bochten bijna niet lekker te doen met een racefiets. Het feit dat deze weg onverhard is maakt de klim veel moeilijker. Het uitzicht en de omgeving is geweldig!

Mocht je deze samen doen met de klim naar Sestriere dan heb je een flinke tocht te pakken. 


29 hotels en appartementen in de buurt gevonden


Ranglijst

#1 van 4 rondom Piemonte

#2 van 24 in Italiaanse Alpen

#2 van 25 in Italië

#2 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Colle delle Finestre? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ray Blom op 19 september 2017 om 16:21

Tijdens de Torino Nice Rally heb ik deze geweldig klim gedaan, maar dan wel met een gravel bike. Zwaar (ook de fiets: 23kg met bepakking) maar fantastisch mooi! Eigenlijk geen racefietsen gezien en met 25/28mm banden kan het inderdaad best lastig worden.

Rowan op 01 september 2017 om 12:23

Afgelopen week nog gefietst. Een van de mooiste beklimmingen die ik ken. Het laatste stuk over de (ruige) gravelweg is pittig maar dit is juist de charme van deze klim. Heb best veel racers met 25/28mm banden naar boven zien komen, allemaal zonder (mechanische) problemen. Een goed getrainde fietser komt hier zeker naar boven!

Hein op 25 augustus 2017 om 21:33

Een heroïsche klim die leuk is om een keer gedaan te hebben. De laatste 8 km zijn lachwekkend en het heeft weinig meer met fietsen te maken. De onverharde haarspeldbochten vergen kunst en vliegwerk om er doorheen te komen. Een local vertelde me dat toen de Giro hierover kwam (voor het laatst in 2015) het onverharde stuk er goed bij lag. Sindsdien is het kapot gereden (vnl. door motoren) waardoor deze ruim 2 jaar later nauwelijks meer te doen is op een racefiets. Als de Finestre nog een keer in de Giro wordt opgenomen is het zeker de moeite waard deze col in datzelfde jaar te doen.

Rob op 25 juni 2017 om 13:13

Ik zou het niet aanbevelen, het eerste deel is goed te doen maar het onverharde deel is iets voor een mountainbike. Als je het toch met de racefiets rijdt, controleer dan je banden als je boven bent voordat je naar beneden gaat! Mijn zwager ontdekte een gat in de zijkant van zijn buitenband waaruit zijn binnenband naar buiten puilde. Een gat in zijn buitenkant geslagen dus door een van de vele grove stenen die op het "onverharde" deel liggen.

André op 13 mei 2017 om 01:10

Meest epische klim die ik heb gefietst. Je moet natuurlijk houden van wat off-road, maar ik vond het geweldig. Ook de eerste helft op het asfalt is een erg mooie beklimming. Elke redelijk geoefende fietser moet hier toch wel omhoog kunnen komen en kunnen genieten van deze klim!

Roland op 22 februari 2016 om 23:24

Afgelopen jaar beklommen tijdens de Gran Fondo La Marmotte – Sestriere – Colle delle Finestre. Prachtklim, geweldig uitzicht! Het onverharde stuk maakt deze klim wat mij betreft legendarisch. Wees gerust, de andere kant kun je prima afdalen.