Hoogteprofiel beklimming Eyserbosweg

Dit is de absolute tranentrekker van Zuid-Limburg. Deze beklimming is nog geen kilometer lang, maar er zijn maar weinig fietsers die geen angst hebben voor deze schurk! Het recept? Deze beklimming begint al pittig, maar het wordt alleen maar steiler en steiler. Wie voor de beklimming van de Eyserbosweg de Kruisberg heeft bedwongen heeft tijdens de afdaling de Eyserbosweg al in volle glorie kunnen bestuderen. Als je hier niet stil van wordt, dan weten wij het ook niet meer. 

Het klimgeweld start in het dorpje Eys. Direct wordt duidelijk dat met deze beklimming niet valt te spotten. Je kunt een groot gedeelte van de klim recht voor je zien liggen. De kunst is om in het eerste stuk zo rustig mogelijk te blijven. Net voordat je het bos ingaat begint namelijk het echte vuurwerk. Michael Boogerd verwees altijd naar de dode knotwilg aan de linkerkant van de weg. Als je hier nog goed zit, moet je gaan! Na honderd meter heb je, als gewone sterveling,  waarschijnlijk al spijt als haar op je hoofd. De stijgingspercentages zijn vreselijk. Met toertochten staan de mindere goden hier dwars op de weg met de voeten op de grond.

De weg buigt slechts iets naar rechts en naar links, toch geeft deze weg het gevoel dat je door een vertraagde achtbaan bent gereden. Als je eindelijk de grote zendmast aan je linkerhand hebt, dan ben je er. Nu hopen dat je fietsmaatjes even rustig aandoen, dan heb je de tijd om je benen weer in het gareel te krijgen. bovenaan schuin linksaanhouden richting Elkenrade voor diverse beklimmingen zoals de Fromberg

25 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de EyserboswegRanglijst

#4 van 190 in Zuid-Limburg

#4 van 254 in Nederland

#506 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Eyserbosweg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jilles op 01 april 2020 om 10:19

Pittige beklimming maar in mijn beleving niet de zwaarste in Limburg. Het laatste stuk is echt zwaar maar omdat je rustig kan en vooral MOET starten is het te doen. Die Kruisberg is echt zwaarder, begint direct al heftig net als de Keutenberg. Doodeman moet ik nog doen.

Ferry op 22 april 2019 om 04:19

die boom waar boogie aan begon te schudden staat rechts voordat je aan het bosgedeelte begint. niet links

Burgemeester op 24 februari 2019 om 23:03

Limburgkenner heeft een andere ervaring dan ik. Dit is gewoon afzien.

Laurens Damvogel op 15 april 2018 om 22:04

Mooiste klim van Zuid Limburg. Bouwt lekker op en gaat door een machtig stukje bos.

limburg kenner op 16 januari 2018 om 20:04

wanneer je deze klim tot het bos rustig oprijd, is hij te vergelijken met de kruisberg sterker nog. de kruisberg is zelfs zwaarder. iedereen kan hier boven komen, gewoon heel rustig beginnen en dan in het bos ff bijten. bij een juiste kracht verdeling is afzien niet eens nodig!! blaas je jezelf de eerste 600 m op, ja dan wordt het erg zwaar. maar als je alleen wilt bovenkomen moet je gewoon heel rustig beginnen. wat natuurlijk niet geldt als je al veel in de benen hebt zitten

John op 23 oktober 2017 om 13:37

Vandaag toch maar eens de Eyserboschweg geprobeerd: heel rustig begonnen en ja hij is steil............maar wel maar een kort stuk en vlakt vrij snel af. De cauberg heb ik al een tijd niet meer op gereden,maar in mijn herinnering lijken ze toch wat op elkaar. Enfin,volgende week wil ik eens de Gulpenerberg,proberen...............

Frank op 15 oktober 2017 om 22:54

Eerst en vooral : wat een schat aan informatie op jouw site, waarvoor dank! Vandaag deze klim voor het eerst gedaan, na de aanloop met Kruisberg. Persoonlijk vind ik het lastiger wanneer de steilste stukken direct vooraan in de klim zitten, zoals bij Kruisberg en Keutenberg. Bij de Eyserbosweg ga je geleidelijk aan dieper en dieper, dat ligt mij blijkbaar beter.

Jelte op 06 september 2017 om 13:34

Afgelopen weekend de Eyserbosweg opgefietst. Hebben er een stevige tour van gemaakt met onder andere de Gulperberg, Kruisberg, Eyserbosweg, Keutenberg en de Cauberg achter elkaar. Hiervoor hadden we ook enkele gemakkelijke beklimmingen gedaan. Persoonlijk vond ik de Eyserbosweg eigenlijk de zwaarste. Het is belangrijk dat je jezelf niet voorbij rijdt op het begin, want hij wordt steiler en zwaarder naar het einde toe. Wanneer je goed gedoseerd hebt dan lukt het wel.

Jelte op 06 september 2017 om 13:34

Afgelopen weekend de Eyserbosweg opgefietst. Hebben er een stevige tour van gemaakt met onder andere de Gulperberg, Kruisberg, Eyserbosweg, Keutenberg en de Cauberg achter elkaar. Hiervoor hadden we ook enkele gemakkelijke beklimmingen gedaan. Persoonlijk vond ik de Eyserbosweg eigenlijk de zwaarste. Het is belangrijk dat je jezelf niet voorbij rijdt op het begin, want hij wordt steiler en zwaarder naar het einde toe. Wanneer je goed gedoseerd hebt dan lukt het wel.

Michiel op 28 maart 2017 om 12:54

Afgelopen weekend voor het eerst beklommen en hij viel me alleszins mee. Zoals hier al vaker is gezegd: gewoon rustig beginnen zodat je voor het stuk vanaf de knotwilg (die overigens zeker niet dood is) over hebt. Dat hele steile stukje is vervolgens pittig maar ook snel voorbij.

Fietser op 08 augustus 2016 om 16:27

Moeilijke klim, maar pas echt zwaar als je al een paar klimmen achter de rug hebt, het is ook heel belangerijk om je krachten te sparen tot je bij het bos komt want dan begint de ellende pas echt

willem op 28 juli 2016 om 09:41

Samen met de Keuterberg vind ik dit de zwaarste beklimming in Limburg. Het is zaak om snel in je ritme te komen en niet te laat naar een licht verzet te schakelen Een mooi gevoel als je boven bent

Patrick op 13 maart 2016 om 17:17

Vandaag na lange tijd nog eens omhoog. Geweldig gevoel als je boven bent. Leuke klim waar je rustig aan moet beginnen om boven in het bos nog genoeg reserves te hebben om te genieten van het klimwerk.

Michel oevering op 25 juni 2015 om 14:47

Ik heb hem vandaag beklommen geweldige berg en daarna de kruisberg

Klaas op 17 juni 2015 om 11:58

Heerlijke klim. Toen ik er was kon ik het niet geloven. De tips van rustig beginnen en je vooral niet gek laten maken kloppen volledig. Waarvoor dank! Zo bedwing je als amateur deze klim.

Miquel op 26 februari 2015 om 14:27

Mooie maar zware klim! Donneke, respect dat je dat stuk van 16-17% met de bakfiets omhoog fietst; ik ben de Eysersebosweg ooit met mijn mountainbike opgefietst en moest op dat steilste stuk toch echt ver terugschakelen en naar boven harken. Mijn tip; vooral heel rustig beginnen want de weg wordt steeds steiler. Ik heb Michael Boogerd ooit horen zeggen dat de Eysersebosweg de zwaarste klim van Nederland is, al kan ik me voorstellen dat de Doodeman en Lange Bosweg daar dicht bij in de buurt komen.

Donneke op 04 januari 2015 om 18:28

Vandaag eerst de Kruisberg opgefietst en aansluitend de Eyserbosweg. Mooie klim maar zelfs met m'n bakfietsje goed te doen mits je de krachten verdeelt. Vermeldenswaardig is het uitstekende wegdek.

rob nijmeijer op 13 oktober 2014 om 17:03

col de la faucille 1320 jura

jasper op 31 augustus 2014 om 11:45

mooie klim maar als je in vorm bent niet heel zwaar. In de tekst staat Boogert met een t en dat moet een d zijn

Paul Soetens op 19 augustus 2014 om 18:17

Mooi dat we in Nederland zoiets hebben. Prachtig Segment!

Willem op 02 juni 2014 om 12:25

Prachtig, maar zeer gemene klim. Wordt steiler en steiler. Maar ook dit jaar is het weer gelukt, zonder de voeten aan de grond te krijgen.

Raymond op 12 mei 2014 om 13:06

Een gemene klim, lijkt steiler dan dat hij is.

Van Dam Alain op 18 april 2014 om 15:42

En wat hebben we nu gewonnen ? ' een auto Ferrari ventiel wiel dopje ' ;-)

Martijn op 06 april 2014 om 17:38

Prachtige klim in het Limburgse heuvelland waar ik met full carbon als amateur genoeg moeite mee heb. Zwaarste klim in deze regio qua steilheid, dat eerste stuk maakt je al kapot (bij een te hoge snelheid) voor het steilste gedeelte in het bos. Verdeel je krachten dus goed!