Hoogteprofiel beklimming Eperheide

De Eperheide ligt tussen Epen en Heijenrath. Veel wielrenners gebruiken hem als afdaling tussen de Loorberg en Camerig. De breed geasfalteerde weg is echter ook een fijne beklimming. Ondanks het vele verkeer kun je halverwege de helling genieten van het mooiste uitzicht van Nederland. Een weids uitzicht over het heuvellandschap zullen je de vermoeide benen laten vergeten.

Met een lengte van ruim 2 kilometer en een stijgingspercentage van net geen 5% scoort deze beklimming toch nog een mooie plek in de ranglijst van Nederland. Voor de liefhebbers van een suikerrijke pitstop is restaurant De Pannekoek een aanrader.

22 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Eperheide


Ranglijst

#15 van 35 rondom Vaals, Epen & Slenaken

#24 van 190 in Zuid-Limburg

#27 van 254 in Nederland

#603 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Eperheide? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Nald op 16 januari 2020 om 10:58

Deze klim doe ik aan het slot van een lange rit door de heuvels van Zuid-Limburg. Als het na een km of 150 klimmen, dalen, draaien en keren nog lukt om uit mijn zadel te komen dan vind ik het een fijne, leuke klim om nog een laatste keer genieten van het landschap. Als dat allemaal niet meer lukt, dan verbijt ik de pijn en verlang ik naar de verlossende treinreis naar de Randstad.

Thomas op 17 maart 2016 om 18:59

Als klim niet zo spectaculair, maar het uitzicht is adembenemend mooi.