Hoogteprofiel beklimming Epenerbaan

De Epenerbaan heeft meer alternatieve benamingen dan welke beklimming dan ook. Hij staat onder andere ook bekend als Holsetterbos of Eschberg. Dit is de beklimming om van Vaals naar Epen te komen. De beklimming start redelijk mild, maar word steeds steiler. De haarspeldbocht geeft de beklimming een hoop extra gevoel. Vergeet na de haarspeldbocht niet naar rechts te kijken. Rond restaurant 'Lodge 7' heb je namelijk een prachtig uitzicht op de omgeving.

Zodra de weg naar links klimt doemt onverwachts een steil stuk op van 200 meter rond 11%. Dit kan
even flink pijn doen. Of juist een mooie moment om even weg te springen. Maar zorg dat je nog voldoende over hebt na dit stuk, want ruim een kilometer gaat het nog vals plat omhoog.

Voor de liefhebbers van het steile werk is er de vrijwel onbekend alternatieve variant van deze beklimming; de afsteek van de haarspeldbocht. Hierdoor overbrugt deze beklimming dezelfde hoogte in een beklimming die 500 meter korter is. De Lange Bosweg is daarom één van de moeilijkste beklimmingen van Zuid-Limburg

22 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Epenerbaan


Ranglijst

#9 van 35 rondom Vaals, Epen & Slenaken

#14 van 190 in Zuid-Limburg

#15 van 254 in Nederland

#569 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Epenerbaan? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Thomas op 06 september 2016 om 23:26

Mooie en vrij gemakkelijke klim, alleen op het laatste ietsje pittiger. Maar de Camerig is toch nog beter.

R.LENGEMANN op 25 juni 2016 om 16:39

deze zit in mijn trainingsroute en komt na het 3landenpunt ik ga altijd de kortste weg, het zijn dan 2 korte steile stukken maar is goed te doen. niet te groot trappen! de ervaring van Ties is mij niet onbekend , inderdaad best grappig.

raymond op 09 mei 2016 om 15:03

Alleen na het restaurant Lodge 7 wordt het lastig. Daarna rustig uit fietsen en naar 't Hijgend Hert op de Rugweg voor vlaai en koffie :)

Jules op 13 oktober 2015 om 13:51

@Ties als je dan al 3x de Eyserbosweg en de kruisberg vanaf de andere kan beklommen hebt kan hij flink pijn doen

Ties op 14 januari 2015 om 12:02

Geen zware klim op de laatste 300 meter na. Als je met een groep aan het fietsen bent is het grappig om achterin te blijven en dan onopvallend de Lange Bosweg in te steken. Even op de pedalen staan en knallen (serieus steil), heb je bovenop de Epenerbaan nog even tijd om op adem te komen als de rest verbaasd opkijkt en zich afvraagt wanneer je ze voorbij bent gekomen. Vijlnerbos heeft zwaardere varianten dan deze.