Hoogteprofiel beklimming Drolenval

Welkom in het slachthuis van het Land van Herve. De Drolenval is net aan één kilometer lang, maar de percentages liegen er niet om. Dus je zal niet de eerste zijn die het bovenaan deze klim zwart voor de ogen ziet. Voor iedereen die deze klim voor het eerst oprijdt, overschat jezelf niet. Doe je dat wel, dan leer je je lesje snel.

De start van de beklimming ligt op de N61 tussen Nessonvaux en Pepinster. Drolenval staat netjes aangegeven met een bordje. Het kleine geasfalteerde weggetje klimt ingegraven in het landschap in lijn richting het gehucht Drolenval. De steilheid wordt langzaam opgebouwd richting de 15%. Wie extra gas geeft om dat het dorpje al snel dichterbij komt misrekent zich ernstig, want het venijn zit hem hier in de staart.

Sla in het dorpje linksaf en je klimt zowat door de woonkamer van de inwoners verder omhoog. Tot hier zul je denken, is dat alles. Maar dan komt het. Als de weg na een mooie bocht naar links weer naar rechts buigt, dan lijk je tegen een muur op te rijden. Bij toertochten is het hier slalommen tussen de afstappers. Dit zijn honderd extreem pijnlijke meters. En dan opeens (nou ja) sta je op de splitsing en ben je boven.

24 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#5 van 35 rondom Soumagne & Dison

#44 van 293 in België

#401 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Drolenval? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Rob op 22 augustus 2016 om 13:55

Geweldige klim zeer steil

raymond op 03 mei 2016 om 14:19

Viel reuze mee, rustig aan beginnen en overhouden voor het laatste stuk. Rustige weg waar je af en toe een auto tegen kan komen. De afdaling via Cornesse moet je door de wegversmallingen rustig aan doen.

Pieter op 04 oktober 2014 om 20:26

Zeer steile en onregelmatige klim. Een helling voor de pure klimmer.