Hoogteprofiel beklimming Côte de Dochamps Ouest

In alle rust ruim 9 kilometer klimmen door prachtige natuur in de Ardennen? De Dochamps Ouest is een absolute lange leegloper, in een aantal delen klimt deze topper van de Ourthe richting de hoogvlakte boven Dochamps en pakt ruim 350 hoogtemeters. Het asfalt kan een nieuw laagje gebruiken, maar verder hebben we niets te klagen.

De start ligt in het dorpje Marcourt, volg de bordjes richting het dorpje Devantave. In een prachtige vallei klim je rustig naar boven. Als de weg wat meer begint te slingeren in het bos gaan de stijgingspercentages richting de 6%. Bij het uitrijden van het bos, wordt het iets minder steil. Het eerste gedeelte van deze beklimming staat ook bekend als La Maladrie.

Net voor het uitrijden van het dorp sla je rechtsaf, nog steeds richting Devantave. De komende kilometer is vrijwel vlak of daalt licht. Pas in het dorpje Devantave begint het tweede deel van de de klim. De volgende drie kilometer slingert met gemiddeld 6% naar boven, wie zichzelf niet een moordend tempo oplegt kan even achterom kijken naar een mooi uitzicht. De laatste kilometer gaat vals plat door een bos. Ruim 350 hoogtemeters kunnen bijgeschreven worden op je palmares.

29 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#11 van 121 in Ardennen

#11 van 293 in België

#345 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Dochamps Ouest? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Bob op 28 juli 2018 om 00:41

Vanuit La Roche lekker op te bouwen via het klimmetje naar Cielle (6%). Daarna glooiend naar Marcourt en vanaf de brug in Marcourt naar Dochamps. Genieten!

T Groot op 13 september 2016 om 16:13

Heerlijke lange en afwisselende klim. Bijna geen verkeer. Een van de mooiste in de omgeving. Je kunt er ook voor kiezen om na het stijle begin naar links af te slaan en richting Beffe te rijden of rechts naar Cielle en dan La Roche. Dat zijn mooie glooiende wegen op de heuvelrug.

Mike op 02 juni 2015 om 10:59

Heerlijk lopende klim met ook een paar korte afdalingen! Sla over de brug rechtsaf en direct loopt het stijgingspercentage flink op. Hier kan je volle bak aangaan, daarna volgt direct een korte afdaling. Hierna loopt de weg door het bos en is het lekker klimmen. Halverwege heb je weer een langere afdaling (ideaal om energie aan te vullen) en vervolgens klim je weer lekker door! Als je het bos ingaat ben je er bijna, je kunt nog even flink doorknallen om vervolgens de lange afdaling naar Erezée te volgen.